sábado, octubre 08, 2005

3th day in Scandinavian

Durant el matí ens hem recorregut el carrer més comercial de la ciutat: Drottningattan, per comprar alguns souvenirs. Després m'he recorregut la zona Norrmaim i Ostermalm. He acabat a una zona de tendes superpijas que quasi totes s'ubiquen en el carrer Biblioteksgatan. Cal dir que aquí a Suècia sembla que els ciutadans no tenen precisament problemes de diners...

He entrat en els centres comercials com Ahlens City, que és un Corte Inglés més chic, Stadium que ve a ser una espècie de Decathlon pijo, i a la que no he entrat és a l'H&M ja que ja he entrat a les de Barcelona.

I és que cal recordar que H&M és suec, així com Ikea, Volvo, Saab, Ericsson, etc...

L'altre zona on la gent queda, a part de la que us comentava l'altre dia de l'Ahlens City, és un espècie de bolet que la gent anomena com a tal en suec: Svampen, que està ubicat a la plaça Stureplan. Sota el bolet hi ha antigues cabines telefòniques de Telia, l'exmonopoli telefònic suec a l'estil de la timofonica.



Per aquella zona hi ha un lloc molt conegut a Stocklom que curiosament és irlandès, és un pub on fan música en viu que es diu The Dubliner:



Avui hem estat dinant en un restaurant ubicat al pis més alt de la casa de la cultura Kulturhuset de Stockholm. Hem estat dinant a la terrasa d'aquest restaurant al costat de dues noies d'escàndol. La vista des de la taula era espectacular amb la plaça Sergels Torg, on hi ha un peculiar obelisc de cristall de Edvin Ohrstrom.



Aquesta és la vista que teníem des de la terrassa on mentre dinàvem ens donava el Sol, molt preuat en aquest país:



Després de dinar, i donar un volt per la zona comercial d'aprop de l'obelisc, on per cert hi ha un TapasBarCelona, hem anat a donar un volt en bicicleta ja que les havíem deixat el dia anterior aparcades al centre. Cal dir que la bicicleta és un dels mitjans de transport més utilitzats malgrat el fred que sol fer. L'ajuntament l'està potenciant i fins i tot ha posat peatges als cotxes per accedir al centre d'Stockholm, i si això li sumem els forts impostos que tenen els cotxes, tenir un cotxe en aquesta ciutat és un luxe i no és corrent que tothom en tingui.

Així doncs hi ha aparcaments de bicis com aquest:



A les 7 hem quedat per fer un sopar on acudeixen catalans, un francés, una australiana i una sueca. Després se'ns afegeixen una alemanya, una finlandesa i un italià i un altre francés. La veritat és que estic practicant més amb l'anglès que un mes seguit a Barcelona. Anem a diferents pubs i acabem a una discoteca sueca on em prenc un absolut amb llimona a l'estil suec.

L'horari dels pubs i les discos a Sweden és força diferent al nostre. Els pubs que tanquen més tard ho fan a la 1, quan els nostres pleguem els que ho fan més d'hora a les 3. En canvi les discoteques tanquen a les 3 de la matinada, mentre que les nostres tanquen a partir de les cinc...

Per cert una curiositat, a les discoteques i pubs està prohibit fumar. Així que és molt normal veure a la gent que sota del llavi superior tenen una petita bosseta de tabac que els hi fa un bulto extrany a la boca. Aquí van prohibir de fumar al Juny del 2005, suposo que quan ho prohibeixin a Spain al gener del 2006 també s'agafaran aquesta mena d'hàbits.

No hay comentarios: