domingo, diciembre 24, 2006

Cirurgians: + alts + guapos

Aquests dies s'ha publicat un curiós estudi a la revista British Medical Journal segons el qual els cirurgians són més alts i més guapos que els seus colegues dedicats a la medicina interna.

Segons desvetlla l'estudi, realitzat per l'Hospital Clínic de Barcelona, els estudiants de medicina es decanten cap a l'especialitat de cirurgia quan són més aviat alts i agraciats, mentre que els alumnes més baixets i menys agraciats es decanten cap a altres especialitats com la medicina interna.

Com que hi ha gent per tot, i hi ha estudis de tots els gustos, aquest m'ha semblat curiós. L'últim dels estudis curiosos va ser el que vaig publicar fa uns dies sobre les 10 prediccions tecnològiques de Garnet Group per a l'ny que ve (veure post 10 key predictions for 2007 a Emeshing Blog).

En l'estudi es van prendre com a referent a 4 cirurgians de diferents series o pel·lícules per tal de puntuar el seu índex de bellesa: Harrison Ford com a doctor Richard Kemble, neurocirurgià a la peli "El fugitiu", George Clooney com a doctor Doug Ross, pediatre a la sèrie "Urgencies", Hugh Laurie com el doctor Gregory House a la sèrie "House" (veure post de House a Emeshing Blog), i Patrick Dempsey com el doctor "mazizo" Derek Shepherd, cirurgià a la sèrie "Anatomia de Grey" (veure post de la serie a Emeshing Blog):

D'aquesta manera les puntuacions fetes per 3 metgesses i 5 infermeres del Clínic de Barcelona van ser:
- Metges famosos de les series - 5,96
- Metges cirurgians del Clínic - 4,39
- Altres metges del Clínic - 3,65

Així doncs, segons les conclusions de l'estudi de l'Hospital Clínic de Barcelona i publicat en el British Medical Journal, el plantejament de la serie Nip/Tuck és més real del que nosaltres podríem arribar a imaginar.

Si l'estudi fós de valorar la bellesa de les dones, clarament diríem que les noies que es dediquen a ser models són més guapes que les que es dediquen a... a altres coses. És fàcil veure-ho si recordem models de traca i mocador com Laetitia Casta, Gisele Bundchen, Adriana Lima o Ana Beatriz Barros (veure el post dedicat a la nova campanya d'Intimissimi que protagonitza a Emeshing Blog).

En definitiva, si jo m'hagués dedicat a la medicina (i vaig estar a punt) segur que hagués acabat sent cirurgià!

No hay comentarios: