sábado, diciembre 09, 2006

Perpignan

Durant aquest Pont de la Puríssima he estat, entre d'altres llocs, a Perpignan ó Perpinyà. Es tracta d'una ciutat d'uns 100.000 habitants que pertany a França, tot i que originàriament va pertànyer a la Corona Catalano-Aragonesa, i és per això que es diu que forma part de la Catalunya Nord. Aquest lligam és clar al veure que tots els carrers estan rotulats en francés i en català.

La ciutat de Perpignan és actualment la capital del departament dels Pirineus Orientals, dins la regió de Llenguadoc-Rosselló que té Montpellier com a capital. A nivell històric en canvi, Perpinyà és la històrica capital del Rosselló.

Vem estar visitant els carrers comercials cèntrics, així com la plaça del Teatre Municipal, on hi destacava un immens arbre de Nadal així com les parades del mercat:

Em va fer gràcia trobar uns punts informatius que la Ville de Perpignan posa a disposició dels seus habitants així com per als visitants, en el que els hi explica la Histoire de la Cité, és a dir la història de la ciutat:

Curiosament el mateix punt d'informació està en francés i traduït al català i a l'anglès:

Concretament aquest punt informatiu de Perpinyà explica que el Carrer dels Agustins fou un carrer comerciant, que durant els segles XIV i XV es va anomenar Carrer dels Sombrerers; al segle XVI Carrer de Nostra Senyora de Gràcia, i l'any 1693 Carrer de Sant Agustí. També comenta que a la Ville de Perpignan, hi havien moltes congregacions religioses: Caputxins, Carmes, monges de Sant Salvador, Clarisses, Cordellers, Dominicans, Jesuïtes, Mercedaris i Mínims.

No hay comentarios: