viernes, abril 06, 2007

Sardinia trip 1: Barcelona-Girona

Aquest matí he estat preparant-me la maleta, deixant la casa una mica ordenada i posant gasolina al cotxe. He dinat rapid tot veient el darrer episodi de 24 de la 4a temporada. He agafat el cotxe per fer una mica de taxista i anar recollint els que farem de protagonistes del viatge d'aquests dies a Sardenya.

Hem agafat l'autopista A7 i tot recte capa Girona. Curiosament no apareix cap rètol anunciant l'aeroport de Girona fins que a 12km hi ha un cartell que indica que la següent sortida és la de l'aeroport de Girona - Costa Brava.

A l'arribar a l'aeroport, que està just al costat de la sortida i peatge de l'autopista, ens trobem amb una gran quantitat de cotxes en diferents aparcaments. La carretera ens porta directes a un dels aparcaments, però l'entrada del mateix està mig tancada amb un cartell dient que els parkings estan complets i que aparquis en l'aparcament davant d'un hotel... ¿?

Jo faig cas omís al cartell i entro amb el cotxe, i la màquina em dóna el típic ticket. Els parkings 2 i 3 estan complets, pero resulta que en l'1 encara hi ha places lliures. Aquest parking es troba ubicat dins d'un edifici encara en construcció que serà un modern aparcament amb diferents plantes.

L'aeroport de Girona - Costa Brava és dels aeroports que han vist incrementat desmesuradament el nombre de passatgers, gràcies a les aerolínies low-cost, com en el cas de l'aeroport d'Alacant (veure post "Palante" como los de Alicante a Emeshing Blog).

Segons la pantalla d'informació, el nostre vol té la facturació en els mostradors 15 i 16, però en aquests mostradors apareix el cartell de Bristol. I es que hem arribat massa d'hora. Quan ens toca a la cua, una noia ens diu que fins més tard no es possible facturar per a l'Alguer.

Uns italians se'ns colen descaradament, i finalment podem facturar pero amb un petit handicap: un de nosaltres ha de pagar 16 Euros perque la maleta li pesava 17Kg, 2 més dels permesos. Després hem pagat 3 Euros cadascun per poder tenir prioritat en l'embarcament, amb un paper groc que pagues en una finestreta de Ryanair, i que et permet fer una cua anomenada Priority Q, podent embarcar abans que el reste de passatgers.

La tripulació sembla italiana, tot estè fet perquè consumeixis menjar, begudes o una espècie de loteria que es treuen de la mèniga els de Ryanair. Per cert, totes les indicacions són en angles, tot i que per segons què són amb italià i fins i tot en català. El pilot ens indica en anglès i en catalè perfecte que arribarem quinze minuts abans!

Emeshing from Boeing 737-800 de Ryanair Girona-Alghero

2 comentarios:

Javi dijo...

Jo digo que es la Laura la de la maleta de 17kg, a ver si acierto...

Anónimo dijo...

Pues no, fue jorgito...que evidentemente no tardó en darme la culpa a mi...que si me vengué del viaje que hicimos hace 4 años a Menorca en el que me endosó en mi maleta los "pesos" de 2kg para bucear (és una anecdota verídica, preguntaselo a Marc)que tube que arrastrar durante 2dias i medio hasta que no encontramos sitio para dormir...pero no, no fui yo ni me vengué del viaje a Menorca