sábado, noviembre 19, 2005

Dissabte a Deutschland (5/10)

Aquest matí ens hem anat cap a l'Alexanderplatz, el centre de la part Est de Berlin. Per cert, hem comptat amb uns guies quasi natius que ens han ensenyat les parts més representatives d'aquesta enorme ciutat. L'Alexanderplatz és molt extensa, i hi destaca la torre de comunicacions russa:



A més hi ha un curiós rellotge que ve a representar els diferents usos horaris de la Terra. Mentre el miràvem una mica més i ens atropellen...



Hem agafat l'U-Bahn a la mateixa estacio d'Alexanderplatz que apareix al principi de la pel-licula Flightplan que vaig veure l'altre dia.



Després hem anat cap a la porta de Brandenburg on ens hem fet les típiques postals d'aquest monument que segurament és el més conegut de Berlin:



Després hem estat en el Monument a l'Holocaust en el que es recorden el 6 milions de jueus que van ser asassinats en els camps de concentració nazis. Aquest conjunt de blocs de formigó es converteix en una mena de laberint, en que el els nens hi juguen i els adults poden reflexionar:



També vem veure la Postamer Platz que ve a ser el centre neuralgic del Berlin modern. La moderna Postdamer Platz inclou diferents parts com són el Sony Center, la DaimlerCity i el Beisheim Center. Destaquen en aquesta zona el rascacels de Kollhoff-Haus feta amb maons vermells, la coberta de cristall de Helmut Jahn del Sony Center, el Berliner Volksbank d'Arata Isozaki, el Grand Hyatt Hotel de Rafael Moneo i el Postdamer Platz Arkaden de Richard Rogers.



Allí hi trobem l'edifici del DB Deutsche Bahn, que ve a ser la Renfe alemanya, un conjunt de parts de l'ex-mur de Berlin que serveix perque s'hi fotografiin els turistes, una pista d'esqui artificial on baixen els xavals amb pneumatics de plastic, i el Sony Center. Alla ens vem trobar amb una cupula espectacular a sota de la qual hi ha un munt de cinemes, un IMAX, restaurants, al costat un centre comercial i una tenda enorme Sony. En aquesta tenda vem poder veure les últimes novetats de portatils Sony Vaio, gren varietat de reproductors MP3, televisions de pantalla plana, la PSP i un munt de jocs i pelis per en el nou format, música produida per la factoria Sony o les últimes novetats en quant als mobils Sony-Ericsson que ara incorporen les funcionalitats de Walkman MP3.



Vem acabar dinant en un restaurant asiatic d'aquest centre comercial, on el menjar en plan self-service era forca bo, pero que tenien la per mi mala manera de servir-te la coca-cola en un got directament d'una ampolla de litre i mig.

D'aqui vem anar cap a un bar on ja ens haviem assegurat que farien el Madrid-Barca. L'ambient del local era molt bo, ja que es tractava de la seu de l'equip de futbol Union. Els nervis estaven a flor de pell, i més quan 5 minuts abans de les vuit van connectar amb la senyal del partit d'Audiovisual Sport. La pantalla gegant ens va servir com a connexio per viure en directe des de Berlin aquest interessantissim match, mentre que el so ambient estava baixet amb comentaris en alemany. Els unics catalans del local erem nosaltres, I tambe nosaltres vem celebrar molt els gols d'Eto'o a la primera part amb passe de Messi, i els altres dos de jugada personal espectacular de l'actual pilota d'or Ronaldinho Gaucho.

No hay comentarios: