Sunday, October 15, 2006

Adam's Apple

Ahir dissabte, després d'anar a veure Sisters (llegir post sobre Sisters a Emeshing Blog), uns quants vem anar a veure un dels films de la secció Seven Chances. Aquesta categoria inclou a set películes que no han pogut entrar en el mercat comercial, i que per tant no es podran veure mai en cap de les sales de cinema del nostre país. És per això que aquesta secció dóna set oportunitats, una per pel·lícula, per tal de que els espectadors que vagin a aquest cicle puguin veure-les.

En aquesta ocasió "Adam's Apple" se'ns va presentar, per part d'una de les membres de l'organització del Festival de Cinema Sitges 2006, com una pel·lícula que donaria molt de parlar, i crec que ho va clavar.

El film Ada'ms Apple tracta de: "Adam, un neonazi conflictiu, és enviat a una rectoria a fer-hi treball comunitari. La seva nova habitació de seguida queda decorada amb un quadre del seu ídol, Adolf Hitler. Ivan, el sacerdot, oferirà a Adam l’oportunitat de redimir la seva culpa fent un pastís amb les pomes de l’arbre que creix davant de l’església. Passen els dies i Adam observa amb atenció l’estrany comportament dels seus companys: un emigrant que atracava gasolineres i un cleptòman obès acusat d’abusos sexuals. Res, però, l’amoïna tant com el mal que afecta la pomera. Ivan hi veu la mà del dimoni; Adam, que no creu en l’infern, la de Déu."

Adam's Apple és una pel·lícula danesa dirigida per Anders Thomas Jensen, produïda per Tivi Magnusson i Mie Andreasen, amb fotografia de Sebastian Blenkov i muntatge de Andwers Villadsen. Segons paraules de la noia que ens va fer la presentació del film, els actors d'Adam's Apple son la darrera generació d'actors nòrdics: Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen, Nicolas Bro, Paprika Steen, Ali Kazim.

Tot i que és molt difícil que pogueu veure aquesta pel·lícula pels seus problemes en la distribució, la recomano de totes totes. Jo he vist poques películes en l'edició d'aquest any del Festiva de Cinema de Catalunya - Sitges 2006, però alguns amics que n'han vist moltes m'han assegurat que és de les millors que s'han programat, juntament amb La Petite Jerusalem i 13 Tzameti.

No comments: