martes, noviembre 01, 2005

Crònica Concert Blur 2003

Fa tot just dos anys, escribia això després de veure el Concert Blur (Razzmatazz - Barcelona - 2/10/2003):

Ja fa temps que teníem les entrades. Quan van sortir les entrades pel Servicaixa, les vaig comprar des del caixer de la feina per a uns amics i per mi, i fa poc un altre es va comprar la seva al veure que era un concert que valia la pena anar-hi.

Després de veure les motos de Xest, la victòria de balonmano sobre Deutschland i un troç del playoff de desempat del Volvo Master de Andalusia, truco a un amic per saber a quina hora vindria per Bcn. L'agafo en un mal moment ( ;-) ) però em diu que en res surt de casa. Recull a un altre colega per casa i després em fa un toque i anem cap al Razzmatazz. Nom de la sala de concerts més prodiga de Barcelona, i pels que no ho saben ve d'una cançó dels ja mítics Pulp.

Donem un parell de voltes per aparcar, i ens adonem que s'ha muntat una cua que deunido. Ens posem a fer cua, i els hi comento que aquí som civilitzats i respectem les cues, com en altres concerts de Bruce Springsteen o Rolling Stones, mentre que al concert de Radiohead a Madrid es va formar un "batibull" demostrant que el civisme madrileny "brilla por su ausencia". Els que se'ns fiquen radera la cua són anglesos, i els de davant parlen francés així que sembla que no només som gent de la terra els que anem a veure Blur, sinó que hi ha més gent vinguda d'altres contrades.

Obren les portes i comencem a entrar. Una curiositat, a unes noies que portàvem una mica més endavant i que també eren guiris no les volien deixar entrar per edat. El segurata els hi demana el carnet i elles diuen que no el porten, i amb un castellà amb molt d'accent diu el nom complet i la data de naixement per demostrar que tenen 19 anys. I quan els hi diu que passin fent conya amb l'altre segurata, ella es queixa dient que potser per portar dues cues es pensen que és una colegiala....

Comencen els teloners, Elbow, un grup vingut de Manchester que em recorda en alguna cançó a Travis. La veritat és que no els havíem escoltat mai, i tampoc ens acaben de matar, així que passem l'estona buscant similituts als diferents components del grup. Veiem un Karembeau, un Overmars i algún altre que ara no recordo. Però comencem a escoltar diferents anglesos que sí deuen conèixer Elbow i que els hi diuen conyes amb l'accent particular anglès. Després veuríem que alguns d'aquests són una mica hooligans...

Per fi comença el moment esperat amb l'entrada de Damon Albarn i la resta del grup: Alex James, Dave Rowntree, acompanyats per 1 guitarrista, 1 bateria i 3 cantants negres, de les quals hi havia una que estava com un bombó!!! Cal comentar l'absència de Graham Coxon que a meitat de la grabació d'aquest Think Tank va deixar Blur per desavinences amb la resta del grup.

El concert arranca amb alguna de les cançons del nou disc, ja que la gira que realitzen és per presentar Think Tank. Però al cap de res toquen algunes de les cançons clàssiques com Beetlebum que fan que el públic, i nosaltres pel mig donem bots, cantem i quasi ens quedem sense respiració..... els hooligans anglesos comencen a fer de les seves. Després ve el clàssic Girls & Boys que els va fer-se guanyar un lloc dins el brit-pop, i en el concert aconsegueix que el desgavell i la disbauxa siguin acollonants.... increible!!!

Però el moment de la nit és quan comencen a tocar les primeres notes de Song 2. Em giro i li dic als meus amics, és Song 2 yyyyyuuuuuuhhhooooooo!!!. Així que comencem a botar i durant els 2 minuts que dura la cançó la platea del Razzmatazz es converteix amb una marea humana a ritme de Yahoo!!!!! ;-) That's incredible!!

De les cançons que toquen en el concert em recordo de les següents i no amb aquest ordre: Out of time, Beetlebum, Crazy Beat, Ambulance, Girls & Boys, Good Song, Sweet Song, Jets, Tender, Song 2, Brothers & Sisters, The Universal, Moroccan Peoples Revolutinary Bowls Club i We've got a file on you....

Amb aquesta última ens tornem a desmadrar per última vegada. El concert concentrat però bé, només amb un bis però guai. La veritat és que us recomano aquest últim disc Think Tank, del qual gairebé han tocat totes les cançons, perquè renova molt els sons del grup.

No hay comentarios: