miércoles, mayo 03, 2006

FC Barcelona Campio de Lliga 2005-2006

El Barça s'ha proclamat avui dimecres campió de Lliga de Futbol 2005-2006 de forma matemàtica. Els jugadors del Futbol Club Barcelona han conegut aquesta bona notícia a la mitja part del partit que disputaven davant del Celta, ja que el partit Mallorca-València ha acabat 2-1.


A la segona part el Barça ha guanyat el seu partit amb el Celta amb un gol d'Eto'o que ha propiciat la celebració del títol enmig del camp a Vigo. Tot això a mi m'ha enganxat a Oviedo, així que també m'ha agafat fora de casa. Dic també perquè la celebració del títol de Lliga aconseguit l'any passat, temporada 2004-2005 em va agafar passant uns dies a Blanes.


El títol ha estat possible a un extraordinari grup de jugadors i tècnics que han sabut fer pinya i ser professionals durant tota la temporada. El grup dirigit per Frank Rijkaard i Ten Cate; amb els porter Víctor Valdés i Jorquera; amb els defenses Belletti, Márquez, Oleguer, Puyol, Rodri, Sylvinho, Gio Van Bronckhorst; amb els migcampistes Deco, Edmilson, Van Bommel, Gabri, Iniesta, Xavi, Motta; i amb els davanters Ronaldinho, Eto'o, Ezquerro, Giuly, Larsson, Maxi López, Messi.

Els destacats en la consecució del títol han estat Ronaldinho amb 17 gols i 11 assistències de gol, Eto'o amb 25 gols i que es pot emporat el títol de pichichi si no es deixa atrapar per Villa, i Messi que tot i no haver jugat massa ha aconseguit 6 gols. Però en quant a equip cal destacar a Puyol i Màrquez en la defensa, a Edmilson, Deco i Iniesta en el mig del camp, i davant a gairebé tots: Giuly, Larsson, Ronaldinho i Eto'o.


Només cal afegir que el Barça ha estat el clar mereixedor del títol de Lliga per segon any consecutiu, el que suposa el 18é títol de Lliga per a les vitrines blaugranes. Ara només cal esperar al 17 de Maig a París per veure si també és possible fer un doblet amb la Champions League.

No hay comentarios: