domingo, mayo 14, 2006

Cronica: Bruce Springsteen in concert 17/5/2003

Avui se celebrarà al Palau Olímpic de Badalona un concert del BOSS, Bruce Springsteen. Com que no hi podré assistir, en el post d'avui transcric la crònica que vaig fer del concert de Bruce Springsteen de fa 3 anys, concretament el 17 de Maig de l'any 2003 a l'Estadi Olímpic de Montjuic a Barcelona:

"Bruce Springsteen in concert 17/5/2003

Dissabte 16:30h - Uns amics em passen a buscar i ens anem cap a l'Estadi Olímpic de Montjuic. De camí, com no podia ser d'una altra manera, escoltem cançons de Bruce del The Rising i del concert del Palau Sant Jordi de l'any passat gravat per algún piratilla. Sobre les 17:15h arribem a la recta de l'Estadi que és tancada, i aparquem per sota l'Estadi en un lloc força bo (ha valgut la pena anar d'hora). La gent ja fa cua i com que el Sol apreta ens posem a l'ombra. Però sobre 3/4 de 18h, quan arriben uns altres amics, ens posem a fer cua asseguts i veient com la gent juga a cartes i passa el temps com pot. Nosaltres mengem uns frankfurts per passar la futura gana, i a les 19h obren les portes de l'Estadi Olímpic de Montjuic.

A l'entrar ens separem per l'aglomeració de gent, però després de "picar" l'entrada ens trobem i correm cap a l'escenari. Agafem bon lloc a uns 20 metres davant l'escenari i tornem a seure sobre una superfície que han posat per protegir la gespa del camp on juga l'"Apañó". Un tio anglès comença a vendre samarretes d'aquest gira 2003 de Bruce i li comprem una.... així la tindrem de record. Me la poso i així m'integro a la festa, ja que quasi tothom porta camisetes del "Boss".

Després d'una hora de no saber com seure, es produeix una marabunta, sense saber el perquè, ens hem de posar de peu i ens apretem contra l'escenari. I així ens passem una hora esperant.... Passades les 21h, i després de veure com pugen mig escalant els 5 tios que controlen els focus des de dalt de l'escenari, comença l'esperat concert. El públic reclama la presència del Boss amb crits de "Bruce, Bruce, Bruce!!!"

El concert comença amb cançons del seu últim i excel·lent disc com "Waitin' on a Sunny Day", "Lonesome Day", "Empty Sky", "You're missing" o "The rising" que posa nom al disc. La gent està entregada, coreja les cançons i bota quan hi ha estribillos moguts. Com ja ens té acostumats es dirigeix algunes vegades al públic en Català, com ja va fer en el concert de l'any passat al Palau Sant Jordi, i nosaltres ho agraïm. Més que res dóna la benvinguda, demana silenci per un parell de cançons tranquiletes, i agraeix al públic la seva assistència.

El públic es volca a cantar amb "Born to Run", "Thunder Road", "Hungry Heart", "Glory Days" i "Better Days". Hi ha altres cançons, però no les conec per posar el seu nom... (m'haureu d'ajudar a completar les cançons que ha tocat i que m'he saltat). Hi ha alguns moments que el Bruce es deixa anar i fa acrobàcies dalt del pal del micròfon, es tira sobre l'escenari, puja d'en peus sobre del piano..... El públic també disfruta amb el negre de la banda que toca el saxo, i és que el tio és un crack que ens recorda a l'article 34....

Una cançó que ha tocat,,i que no és seva, és la coneguda cançó de Patti Smith "Because the night (belongs to lovers)" que si voleu tenir la lletra seguiu el següent link.

Després de tres hores, el gran concert s'acaba amb la cançó "Dancing in the Dark" i la gent entregada al 100% al Boss.

He assistit al concert amb més públic en la meva vida. L'Estadi Olímipic estava a rebossar de gent. A mi m'agrada Bruce, tampoc és que sigui un gran fan seu, però s'ha de reconèixer que el Boss és el "puto amo". El concert ha estat una passada!!

Bona nit!"

Per cert, buscant ara per Internet he trobat el Set List exacte de les cançons que el Bruce va tocar en aquell concert de Barcelona:
1 The rising
2 Lonesome day
3 The ties that bind
4 My love will not let you down
5 Empty sky
6 You're missing
7 Waitin on a sunny day
8 Sherry darling
9 Promised land
10 Worlds apart
11 Badlands
12 Out in the street
13 Mary's place
14 Because the night
15 Jungleland
16 Into the fire
17 Bobby Jean
18 Ramrod
19 Born to run
20 Hungry heart
21 Detroit medley
22 My city of ruins
23 Land of hope and dreams
24 Dancing in the dark

No hay comentarios: