Wednesday, September 07, 2005

iPod nano

Avui s'ha celebrat el Apple Media Event, on s'han presentat nous productes de la marca d'electrònica de consum amb més disseny i bon gust. Apple ha presentat el nou iPod nano (motiu del present post), el Motorola ROKR i la nova versió de l'iTunes.

El Motorola ROKR és un telèfon de la marca nord-americana que inclou la novetat d'un client iTunes. D'aquesta manera aquest mòvil té la capacitat de reproduir fins a 100 cançons amb la mateixa utilitat que fins ara només es podia disfrutar des de les diverses versions d'iPod.

La nova versió del programa d'Apple iTunes és la 5. Aquesta versió presenta un nou look, tot i que molt semblant a l'anterior de la versió 4 i millores en la sincronització de contactes i calendari amb l'Outlook. Però la característica més important de la versió 5 és la total renovació del sistema de reproducció aleatòria de cançons, fent cas a les queixes de molts usuaris.

iPod nano


Aquest nou model d'iPod d'Apple té la gran novetat de tractar-se d'una memòria flash, ennloc del disc dur que incorporaven els seus predecessors. A diferència de l'iPod mini, que es podia trobar en una gran varietat de colors, l'iPod nano només es pot comprar en blanc o en negre.

L'iPod nano pesa només 42 grams i té les següents mesures: 9.0×4.0×0.69cm . Té una pantalla LCD de 1,5" a color amb una resolució de 176x132 píxels, permetent la visualització de fotografies com el seu germà gran iPod Photo. A més el dispositiu compte amb la típica roda tàctil per moure't pel menú, volum i cançons.

L'autonomia de l'iPod és de 14 hores, i és recarregable mitjançant el connector USB 2.0 que incorpora amb doble finalitat: carregar la bateria i el traspàs de música, fotografies o altre tipus d'informació.

A nivell musical permet la reproducció dels formats: MP3 (de 16 a 320 Kbps), MP3 VBR, AAC (de 16 a 320 Kbps), AAC protegits (by iTunes shop), audible (2,3,4), WAV i Apple Lossless i AIFF.

L'iPod mini es presenta en dos formats. El primer inclou 2 GB de capacitat i té un cost de 199€, mentre que el de 4 GB val 249€.

No comments: