martes, septiembre 20, 2005

Robot Wakamaru

Mitsubishi Heavy Industries ha creat un robot anomenat Wakamaru per a la vida domèstica. El robot va ser presentat a l'Expo 2005 Aichi que s'està celebrant durant tot aquest any al Japó.

El robot Wakamaru ha estat dissenyat per Toshiyuki Kita. Mitshubishi ha rebut la cooperació per aquest projecte de ATR Intelligent Robotics and Communication Laboratories i del Intelligent Robot Laboratory de la Universitat de Tsukuba. A més s'ha comptat amb la col·laboració tècnica per part de Matsushita Electric Works per a la tecnologia de sensors, i de OMRON Corporation pel que fa a la tecnologia de reconeixement de les faccions de la cara.

Segons Mitshubishi: "Wakamaru té el seu propi ritme de vida, parla amb la gent i viu amb la familia. Wakamaru és útil per la teva vida a casa".

El nom Wakamaru prové del jove Samurai japonès Minamoto Yoshitsune, que de jove se l'anomenava "Ushi-wakamaru" i se l'associa amb el creixement i el desenvolupament. Wakamaru mesura 1 metre d'alt per 45cm en la seva part més gran de diàmtere, i pesa aproximadament 30 Kg. Com a curiositats dir que funciona amb el sistema operatiu Linux i que és capaç de reconèixer 10.000 paraules.

Les tres característiques més importants de Wakamaru son:
1.- Ell es comunica de forma enriquida i natural segons les situacions de la vida real.
2.- Ell actua de forma autònoma segons el ritme de vida.
3.- Ell proporciona informació i servei mitjançant l'accés a Internet.

¿Qui vol un Wakamaru a casa seva?

No hay comentarios: