sábado, febrero 04, 2006

Mulholland Drive

L'altre dia vaig enganxar per casualitat el començament de la pel·lícula Mulholland Drive que la feien per la 2. Com que n'havia sentit molt a parlar, i no havia tingut l'oportunitat de veure-la, em vaig decidir a veure el principi i a decidir què tal estava per mirar-la sencera. Haig de reconèixer que la seva enigmàtica història em va enganxar, i 3 hores després encara estava veient el final, passada la 1 i mitja de la nit després de masses anuncis.

Pels qui no ho coneixin, Mulholland Drive és un carrer de la ciutat californiana de Los Angeles, i que dóna nom a la pel·lícula ja que és on s'hi produeix un inesperat accident. Podeu veure el trailer de Mulholland Drive en aquesta web oficial de Universal.

Aquest és el comentari de Mulholland Drive de Xavier Roca a l'Avui: "Una noia enigmàtica perd la memòria després d'un accident de cotxe en què resulten morts dos homes. Mentrestant, una noia arriba a Los Angeles disposada a convertir-se en estrella. A partir d'un episodi pilot televisiu que mai no es va emetre, David Lynch va oferir una altra entrega de l'univers sinistre i oníric en què ja s'havia endinsat a Vellut Blau(Blue Velvet, Carretera perdida (Lost Highway) i la sèrie Twin Peaks. Es tracta d'un intriga paranoica tan tríptica i inexplicable com fascinant, si s'aconsegueix entrar dins la seva peculiar lògica de malson."

Mulholland Dr. és un film del director David Lynch de l'any 2001, protagonitzada per Naomi Watts, Laura Elena Harring, Ann Miller, Dan Hedaya i Justin Theroux.

Cal afegir que aquest va ser el film que va descobrir l'actriu Naomi Watts, que després protagonitzaria films com l'adaptació americana de The Ring, 21 Grams, L'Assassinat de Richard Nixon, The Ring 2 i la versió de King Kong de Peter Jackson.

En definitiva, Mulholland Drive és un film molt interessant, que t'atrapa des del principi i que té alguns punts excessivament irrealistes (anades d'olla), altres escenes que són fantasíes sexuals del mateix director, i d'altres de molt bones (com l'escena dels productors amb el director de cine per triar l'actriu protagonista). El que està clar és que és una pel·lícula que no deixa a l'espectador indiferent. Jo la recomano!

No hay comentarios: