domingo, febrero 12, 2006

Depeche Mode en concert

Acabo d'arribar a casa. Són prop de les 3h del matí. Vinc de sopar en el restaurant mexicà on acostumem a anar després dels concerts. He sopar un burrito i l'enchilada roja de costum, i és que quan he sortit del concert tenia un mal de panxa increïble provocat per la gana de no haver ni berenat ni sopat.

El concert de Depeche Mode ha estat genial, m'ho he passat de conya i visca el Touring The Angel, nom que porta el Tour. Però tot ha anat així, aquesta és la crònica del concerte de Depeche Mode el 11/2/2006 al Palau Sant Jordi (Barcelona):

Matí de dissabte. Em desperten unes obres que m'impideixen dormir més de 5 hores. Jugo un partit de futbol i me'n vaig a fer una calçotada amb uns amics. Al sortir de la calçotada, agafem el cotxe i fem cap al Palau Sant Jordi de Barcelona. Trobem aparcament en el mateix carrer del Foc a uns centenars de metres de la torre Calatrava de comunicacions, ubicada en l'esplanada del Palau Sant Jordi.

Fem la cua de rigor per accedir al recinte, i tot i que hi han controls de tot tipus, no em miren ni la validesa de l'entrada ni si porto càmara ni altres coses "bannejades". Tenim entrades de pista, així que ens afanyem per poder accedir a la zona de davant l'escenari. Aconseguim pulsera el que ens donarà dret a estar tranquils una estona, no tot el concert com us explicaré més endavant.

El grup teloner comença fluix, però en les duess darreres cançons sembla que agafa el ritme amb molta guitarra i amb la veu del cantant semblant a Suede. A l'acabar el teloner és quan hi ha gent que tira una valla i invaeixen la zona espaiosa que ocupàvem davant mateix de l'escenari.

Mentre esperem a que comenci l'espectacle, m'entretinc veient les diferents pancartes de fans de Depeche Mode que han vingut de tot arreu. Hi ha gent d'Argentina, de Chile, de Bèlgica, però sobretot alemanys, francesos i italians. Hi ha una bandera molt gran penjada de Germany amb Stuttgart posat al mig. També hi ha una pancarta d'un grup de supporters vinguts d'Itàlia anomenats Violator.it. I és que el Palau Sant Jordi està totalment ple, per segon dia consecutiu!

Passades les 22h de la nit Depeche Mode entren a l'escenari trencadors i amb les cançons del seu darrer àlbum Playing The Angel. Toquen la primera cançó d'aquest seu darrer disc anomenada "A Pain That I'm Used". Precisament una espècie de globus, ubicat a la part superor esquerre de l'escenari, porta inscrites 4 paraules SEX, PAIN, ANGEL i LOVE, més altres paraules que van apareixent en una pantalla ubicada enmig.

L'escenari però és força senzill, amb 3 espècies d'altars amb llums ubicades a mitja alçada, i una pantalla gegant al darrere amb el logo de Playing The Angel, però que després es converteix en 5 pantalles on apareixen les cares o fotos dels 5 components de la banda durant els concerts, tot i que a tot arreu Depeche Mode apareix com una banda de tres components: Dave Gahan, Martin L. Gore i Andy Fletcher.

A continuació toquen altres cançons del darrer disc Playing The Angel com "John The Revelator" o Suffer Well. La primera cançó que embogeix al públic és "A Question of Time". Després toquen altres de Playing The Angel com "The Sinner In Me" o "Precious".

En el moment en que Dave Graham canta "Personal Jesus" el públic s'entrega totalment a la banda, però l'èxtasi col·lectiu continua quan canten clàssics de la banda com "Policy of Truth", "Walking in my Shoes", o "Enjoy the Silence", "Behind the Wheel",

En els bisos del concert el grup britànic de Basildon ha cantat "A Question of Lust", "Just Can't Get Enough", "Never let Me Down Again". I com a punt final per acabar el concert de Depeche Mode a Barcelona, han cantat la cançó "Goodnight Lovers" del disc Exciter.

Després de les dues actuacions que ha fet Depeche Mode a Barcelona, ara només els podrem tornar a veure en directe aquest estiu en el Festival de Benicàssim, a Sant Sebastià, a Torrevella i a Granada.

--Actualització SETLIST 11/2/2006 segons DEPECHEMODE.COM--
> Intro
> A Pain That I'm Used To
> John The Revelator
> A Question Of Time
> Policy Of Truth
> Precious
> Walking In My Shoes
> Suffer Well
> Damaged People (dia 10/2/2006 Macro)
> Home
> I Want It All
> The Sinner In Me
> I Feel You
> Behind The Wheel
> World In My Eyes
> Personal Jesus
> Enjoy The Silence
encore
> A Question Of Lust (dia 10/2/2006 Shake The Disease)
> Just Can't Get Enough
> Everything Counts
encore #2
> Never Let Me Down Again
> Goodnight Lovers

3 comentarios:

Javi dijo...

El dolor de panxa era por los calçots que te metiste!!!

Sobre el concierto, mucha seguridad pero nunca comprueban ni las entradas ni si llevas cosas que no se pueden entrar, mejor así porque sino no se entra ni mañana.

Me imagino que el concierto estaría de coña ;-)

Raventós dijo...

Dos cosas:

1.- Cuando saliais de la calçotada tú i Tuckie pareciais dos nengs.

2.- ¿Se confirma o se desmiente la asistencia de Laura y Jorge al concierto?. ¿Alguna noticia al respecto?.

Anónimo dijo...

Confirmo la asistencia de Jorge y Laura; ....os cuento como sucedió: Jorge al salir de la calçotada sintió unos momentos de "pain" por si no podia conseguir las entradas en taquilla, pero gracias al "love " que que tiene a su lado (entiendase: Laura), y tambien que tiene la flor en el culo( entiendase que tiene mucho "angel")...consiguió las dos entradas y assistió pletòrico y atiborrado de calçots al concierto!!!
Del "sex" ya no os explico nada!
P.D.: A el si que le cachearon...siempre he pensado que esa forma que tiene de andar tan "tieso" le da un aire sospechoso...quien sabe si va tan recto porque lleva escondida una espada samurai o una escopeta de perdigones!