viernes, noviembre 10, 2023

Quote sobre el descobridor doble hèlix ADN Francis Crick (llegit a "De la Sabana a Mart" de Xavier Sala i Martín) #ADN #DobleHelix #FrancisCrick #Nobel

Del llibre de "De la sabana a Mart" avui us porto un interessant fragment sobre una frase que va dir el Premi Nobel de Medicina Francis Crick l'ADN que va descobrir ell mateix:

"Els materialistes creuen que tot l’Univers està format per àtoms que estan governats per les lleis de la física i que no hi ha res més enllà dels àtoms. Com que formem part de l’Univers, els humans no som més que un sac d’àtoms i, per tant, la consciència ha de ser necessàriament un fenomen físic format per àtoms. La física explica la química. La química explica la biologia. La biologia explica la vida. La vida explica la consciència. O sigui, la consciència és un conjunt de processos electroquímics que passen al nostre cervell. El biòleg molecular britànic, descobridor de l’estructura de doble hèlix de l’ADN i Premi Nobel de Medicina Francis Crick, ho va dir clarament: «Tu, les teves alegries i les teves penes, els teus records i les teves ambicions, el teu sentit d’identitat personal i el lliure albir no són més que el comportament d’un vast conjunt de cèl·lules nervioses i de les molècules que hi estan associades»."


from "De la sabana a Mart: L'economia de la intel·ligència natural " by Xavier Sala i Martín


No hay comentarios: