viernes, noviembre 17, 2023

Quote sobre la consciència per Yuval Noah Harari (llegit "Sabana a Mart" de Xavier Sala i Martin) #consciencia #evolucio #humans #Harari

A continuació una interessant reflexió de Yuval Noah Harari sobre l'evolució humana i la importància de la consciència, fragment llegit en el recomanable llibre "De la Sabana a Mart" de Xavier Sala i Martin:

"Yuval Harari[29] diu que l’evolució ha fet que els humans siguem a la vegada intel·ligents i conscients, perquè la consciència és un mecanisme que ens permet prendre decisions de manera ràpida i eficient sense haver d’aturar-nos a pensar, posar-ho al control executiu i raonar. És a dir, en comptes de prendre decisions de manera racional i racionalitzada, molt sovint utilitzem la drecera de les emocions. Segons Harari, les emocions són patrons de conducta predeterminats que apareixen quan hi ha canvis sobtats en el nostre estat actual. Són com una mena de drecera que ens ha donat l’evolució perquè puguem prendre decisions de manera inconscient i sense necessitat de fer càlculs complicats:"

from "De la sabana a Mart: L'economia de la intel·ligència natural" by Xavier Sala i Martín


No hay comentarios: