domingo, junio 11, 2006

Un moment abans de Morir (by Mutis pel fons)

Ahir a la nit vaig anar a veure amb uns amics l'obra de teatre "Un moment abans de Morir" de Sergi Belbel, posada en escena per la companyia de teatre Mutis pel Fons a Granollers. I és que un amic meu, en Jose Mari, més conegut per ser l'autor de Ravennius, és un dels actors de l'obra.

"Un moment abans de morir" tracta segons el tríptic: "La vida, com la mort, esdevenen per una cadena de fets, casuals o no casuals, però relacionats. Quan una persona mora, deixa d'interactuar amb els destins dels altres, però, si continua viva, els modifica. Què passaria si un home morís a mans d'un assassí? Què succeiria en els destins dels desconeguts si aquest mateix home sobrevisqués? Acostem-nos a la vida un moment abans de morir."


Els protagonistes d'aquesta obra de teatre de la companyia Mutis pel Fons són: Anna Ribell (dona), Jordi Piqué (dramaturg), Sònia Tabero (germana), Carles Garcia(Heroïnomen), Marta Jofré (mare), Anna Ribell (filla), Josep Maria Raventós (malalt), Meritxell Torra (infermera), Cecilia Mancerra (senyora), Enric Tarradellas (home policia), Anna Segales 8dona policia), Jordi Lloreda (motorista), Jordi Ballús (assassí), Andreu Torres (víctima) i Josep Amargant (veus en off).

La direcció de l'obra "Un moment abans de morir" ve a càrrec de Xavier Torres i amb l'ajuda de Meritxell Torra. El director de l'obra Xavier Torres ja va dirigir anteriorment amb aquesta companyia de teatre "Déu" i "Ser o no Ser", que vaig tenir l'oportunitat de veure en anys anteriors.

Anteriorment, la companyia de teatre Mutis pel fons havia portat a escena les obres: "Un plat de crema", "Avi jove vol companyia", "Catalans a la romana", "Perduts en el temps", "La mama té jocs amagats" i "Missatges". I és que Mutis pel fons fa en aquest 2006 els seus primers 10 anys d'història:


L'obra "Un moment abans de morir" té dues parts, la primera amb un to més dramàtic en el que hi ha diverses escenes amb la mort com a punt en comú, i una segona part més alegre en la que es revisen les escenes anteriors amb diferents finals per als personatges protagonistes.

Si teniu oportunitat per veure l'obra no us la perdeu, ja que està molt ben feta i interpretada. Tots els actors interpreten molt bé el seu paper i involucren als espectadors en les situacions i amb els sentiments que es deriven. Únicament té un però, un monòleg amb una dona mig boja i el telèfon com a protagonistes que es fa excessivament llarga per als espectadors.

No hay comentarios: