domingo, junio 18, 2006

Cronica Gran Premi Motoclisme a Montmelo

Aquest matí m'he despertat ben d'hora per anar amb un amic al Circuit de Catalunya a Montmeló, per presenciar en directe les curses del Mundial de Motociclisme. El trànsit per l'autopista de peatge C-33 era força bo, no tant bo com als primers entrenaments de divendres (veure post Emeshing Blog), però només a l'arribar a la C-17 ens hem hagut d'aturar perquè els accessos al Circuit de Montmeló començaven a estar col·lapsats. Per cert, ha estat curiós veure molt a prop del circuit un cotxe dels Mossos, concretament un Volkswagen Passat, mig destartelat amb 2 rodes de menys i pintat amb negre la matrícla i part de la xapa.

Un cop hem deixat el cotxe en el parking C, ens hem dirigit cap a l'accés 6. Allí ens han validat l'entrada i ens han fet un control més que light de les bosses que portàvem. Bàsicament no es poden entrar ni llaunes ni ampolles de vidre. Un espectacular pont platejat et dóna accés al circuit, i ens hem dirigit cap a una zona de pic-nic amb taules a l'ombra per tal d'esmorzar i relaxar-nos fins a la primera carrera programada a les 11h.

El nostre seient en el Circuit de Catalunya estava ubicat a final de la recta principal, i teníem a seguidors del Dani Pedrosa, del Valentino Rossi, del Sete Gibernau, del Toni Elias i de l'Alvaro Bautista. Aquest és l'ambient que es respirava a la Tribuna on ens asseiem:


Des d'aquesta Tribuna A del Circuit de Catalunya hem presenciat la primera carrera del matí, la cursa de 125cc que a la postre seria la més espectacular de les 3. El duel entre Bautista, Faubel i Pesek ha estat increïble, amb adelantaments de vàries motos a la vegada sobretot a la zona de final de recta. Finalment la cursa de 125cc se l'ha endut Àlvaro Bautista quedant així el podi:
125cc
1. Alvaro Bautista (Master-MVA Aspar Team)
2. Héctor Faubel (Master-MVA Aspar Team)
3. Sergio Gadea (Master-MVA Aspar Team)


La carrera de 250cc no ha estat tant bona pels interessos espanyols, però ha estat força moguda. Ha començat amb un domini aclaparador dels italians, amb Dovizioso, De Angelis i Locatelli escapant-se. L'únic que ha intentat seguir-lo tot i no conseguir-ho ha estat un inconmensurable Àlex Debon. Però a meitat de cursa ha estat Jorge Lorenzo qui ha despertat passant a Debon que s'ha deixat adelantar, suposem ordres d'equip. Després Lorenzo ha anat retallant distàncies fins que a la darrera volta, quan estava darrera dels italians, ha aprofitat un pique entre De Angelis i Locatelli per passar-los a tots dos i quedar-se amb la segona posició.
250cc
1. Andrea Dovizioso (Hurnangest Racing Team)
2. Jorge Lorenzo (Fortuna Aprilia)
3. Alex de Angelis (Master-MVA Aspar Team)


L'ambient a la grada ha anat pujant fins just abans de la cursa de MotoGP, on els ànims i la força de l'afició ha arribat al seu punt més àlgid. Aquest és un moment de quan els pilots de MotoGP han fet la primera volta de calentament a Montmeló:


Molt a prop del nostre seient hi havia uns tios motivant que animés el públic amb una nina inflable que ha donat molt de joc:


La primera sortida de la cursa ha estat fatal, ja que hi ha hagut una topada entre Capirosi i Gibernau que ha fet caure fins a 6 pilots just a la primera corba al final de recte. Aquesta caiguda ha propiciat la bandera vermella en cursa, a causa del seriós accident que han patit Loris Capirosi, Marco Melandri i Sete Gibernau. Un dels 6 pilots que s'ha vist implicat en la caiguda, tot i que no ha tingut conseqüències ha estat Dani Pedrosa:


Aquesta caiguda múltiple ha fet que molts pilots no poguessin sortir a la nova cursa de MotoGP que s'ha retrassat més de mitja hora. A la cursa ha sortit molt bé Casey Stoner, seguit de Kenny Roberts Jr, Nicky Hayden i John Hopkins, mentre que Valentino Rossi i Dani Pedrosa, que ha hagut de sortir amb la segona moto, han sortit malament.

Però aviat Rossi ha marcat el seu domini aclaparador posant-se líder, mentre que l'únic que el podia seguir era l'estadounidenc Hayden. A la volta 11 Dani Pedrosa s'ha caigut al chicane que segueix la primera corba i ha tret emoció a la carrera de MotoGP. L'emoció només estava en saber qui aconseguiri la tercera posició del duet que formaven els nordamericans Roberts i Hopkins. Finalment Kenny Roberts Jr s'ha endut la tercera posició del podi quedant les coses així:
MotoGP
1. Valentino Rossi (Camel Yamaha Team)
2. Nicky Hayden (Repsol Hunda Team)
3. Kenny Roberts Jr (Team Roberts)


Finalment comentar que als italians Loris Capirosi i Marco Melandri se'ls han endut a l'Hospital General de Catalunya per tal de tractar-los després de l'espectacular accident que han patit. Mentre, a Sete "little" Gibernau se l'han endut a la Clínica Dexeus, però mentre l'ambulància arribava a la clínica ha patit un accident al topar amb l'autobús número 64 dels Transports Metropolitants de Barcelona. Amb coses com aquesta, queda demostrat que Sete té molt mala sort.

Des d'Emeshing Blog vull dessitjar que es recuperin aviat Loris, Marco i Sete!

No hay comentarios: