viernes, marzo 24, 2006

Music Transport of London

Hace unos días apareció una noticia sobre una iniciativa muy interesante para promocionar el metro de Londres:
"World famous, instantly recognisable, an icon to millions of fans... Never mind th music, that's just the map! London Underground".

La iniciativa de The Guardian Newspaper consiste en publicar un nuevo "Tube map", mapa del metro, incluyendo a los mejores grupos de música del siglo XX. Este Tube map de London pero incluyendo grupos de música en lugar del nombre de las estaciones se puede descargar en formato PDF desde la siguiente URL:
http://image.guardian.co.uk/sys-files/Guardian/documents/2006/02/02/underground5.pdf.

La organización las líneas del metro de London según el tipo de música se ha realizado de la siguiente manera:


La línia de metro marró fa referència al SOUL i hi trobem Ray Charles, Otis Reading, Aretha Franklin, Michael Jackson, TLC, i tres que fan tenen transbordament amb la línia negra (de música negra) Outkast, Kanye West i Missy Elliot.

La central line és la vermella i uneix als grups de REGGAE com Bob Marley & The Wallers, Dennis Brown, Soul II Soul, The Fugees, Coldcut, Tricky, Sean Paul i Shaggy.

La circle line o línia groga es passeja pel centre de London de forma cíclica unint als grups de POP com Led Zeppelin, The Who, U2, Prince, Blondie, Blur, David Bowie, The Beack Boys i els mateixos The Beatles:


La lína verda és més coneguda per District Line i en aquest New Tube Map és per al ROCK de Nirvana, The Clash, REM, Neil Young, Bob Dylan, Oasis, The Rolling Stones, Pink Floid, Genesis i Radiohead:


La taronja és la del BRITISH FOLK amb noms per a mi desconeguts com John Martyn, Beth Ortonm Paul Giovanni, Norma Waterson o Ewan MacColl.

La línia rosa és per a ELECTRONICA & DANCE amb els següents grups com estacions: Orbital, Saint Etienne, Björk, Jamiroquai, The Chemical Brothers, Primal Scream, Prodigy, Fatboy Slim, Brian Eno, Underworld, Dapeche Mode, New Order i Kraftwerk.

La línia grisa és la dels grups d'AVANT-GARDE com Stereolab, Sonic Youth, Frank Zappa, Silver Apples, Björk, The Velvet Underground, DJ Shadow, John Cage, Brian Eno i Jah Wobble.

La lila és la línia dedicada a la música JAZZ amb noms com Norah Jones, Nina Simone, Frank Sinatra, Miles Davis, NatKing Cole, Dinah Washington o Jamie Cullum.

La línia negra és la del HIP-HOP amb estacions com Eminem, 50 Cent, Ice Cube, Cypress Hill, Snoop Dogg, Busta Rhymes, 2Pac, The Notorious BIG, Public Enemy i Nas:


La Picadilly Line o blau fosc és per al BLUES & COUNTRY amb músics com Bessie Smith, Louis Armstrong, Billie Holiday,The Band, The Animals, Portishead, Roy Orbison, Jarry Lee Lewis, Chuck Berry o Elvis Presley.

El blau més clar és pel FUNK on hi trobem grups com The Meters, James Brown, Beck, Rick James, Chic o Busta Rhimes.

Finalment trobem la línia CLASSICAL & SOUNDTRACKS que és de color blau també i hi trobem Mahler, Stravisnky, Copland, John Carpenter, Jerry Goldsmith, Jonh Williams i John Adams.

Per cert, tots els productes referents al metro incloent aquest New Tube Map motiu d'aquest post a l'Emeshing Blog, es poden comprar a la tenda oficial London's Transport Museum Shop". Reconec que jo sóc dels que crec que el mapa del Underground de London és un icone i vaig tenir una samarreta d'aquest mapa.

No hay comentarios: