miércoles, julio 11, 2007

80 km/h i el sexe dels àngels

Estic aturat com cada matí al Nus de la Trinitat de Barcelona, quan per la ràdio escolto la notícia de que el Conseller Baltasar anuncia una mesura revolucionària per contaminar menys: "reduir a 80 Km/hora la velocitat màxima a l'àrea metropolitana de Barcelona".

Segons diu la Conselleria de la Generalitat passar dels 120 km/h actuals a 80 km/hora reduiría la polució en un 25%. Fins i tot la Ministra de Medi Ambient del Govern Central aplaudeix la mesura...

Senyors de la Generalitat de Catalunya i del Govern Central, ¿¿no s'adonen que les infraestrucutures que tenim atualment estan col·lapsades?? Particularment em passo més estona aturat que circulant per anar i tornar a la feina a la Ronda Litoral, Nus de la Trinitat, C-58 i AP-7.

Una mesura raonable seria anar en transport públic, pero trigo aproximadament el doble (1 hora i 20 minuts) que els 45 minuts de mitjana anant en cotxe.

Per què es dedica la Generalitat a parlar de la velocitat, quan saben perfectament que aturats cada matí i cada tarda es contamina més, i que la velocitat mitja de 80Km/hora és una utopia per a qualsevol treballador que hagi d'entrar o sortir de Barcelona?

Per què no dediquen els recursos a intentar evitar la fugida de barcelonins a poblacions properes que generen que dos cotxes més entrin i surtin de Barcelona, ja que en transport públic no poden realitzar el trajecte de casa al treball?

Per què no dediquen els recursos a crear un transport públic de metro i Renfe com cal, per tal de poder arribar a la feina en transport públic en els polígons on les empreses decideixen ubicar-se?

Per què no es dedica el Govern de la Generalitat a resoldre els problemes reals dels ciutadans enlloc de parlar del sexe dels àngels, o és que aquesta és la manera de distreure els catalans perquè tot es decideix a Madrid i allà no hi ha res a fer?

4 comentarios:

Javi dijo...

Eso es verdad, si en vez de tanta tontería, montaran unas buenas infraestructuras de transporte, la mayoría de gente dejábamos nuestros coches (serían de 300cv,) of course jeje) en casa.

Mi coche ya no va por la C-58, os he liberado un poco el tráfico ;-)

Anónimo dijo...

Això de reduïr la velocitat és una altra "xuminada" del nostre futur exgovern, una altra manera de vendre falsa ecologia tot emprenyant a l'usuari final (tu et creus que en Monti & Cia aniràn a 80 km/h quan hagin d'anar per les carreteres? Pensa que aparquen on volen, sense respectar zones verdes o blaves...). Més pràctic seria potenciar el transport públic, donar més subvencions a qui es vulgui comprar un cotxe híbrid, endurir les proves de l'ITV... Per mi, hi ha un altre missatge: a més restriccions més possibilitats de fer caixa mitjançant les multes.

Unknown dijo...

Jo aposto per la millora dels transports públics, sí que és cert que si dediquessin més fons a potenciar-lo potser els ciutadans en faríen un ús raonable i conscient dels seus cotxes, hauríen de millorar tantes i tantes coses,per exemple, perquè no hi han beques per a gent que s´ha passat una pila d´anys estudiant com jo, eh????si total és per formar gent que generará més calers a l´ estat????!!!!!

Beyond dijo...

¿Dónde hay que firmar para ir a 80Km/h de mi casa al trabajo? La distancia son 25km y la media del tiempo unos 50 minutos... eso son 4 veces menos que la limitación... lo dicho ¿dónde firmo?.