sábado, marzo 04, 2006

Lunar Park (by Bret Easton Ellis)

Com vaig postejar, el passat 13 de Febrer em vaig comprar el darrer llibre de Bret Easton Ellis titulat "Lunar Park". I la veritat és que m'he devorat el llibre ràpidament. Vaig començar a llegir-me'l el mateix dia que me'l vaig comprar i he acabat avui.

L'escriptor Bret Easton Ellis, que resideix entre Los Angeles i New York, ha escrit anteriorment 4 novel·les i un llibre de contes, traduïts a 27 idiomes. Concretament "Menos que Cero", "Amerycan Psycho", "Las Reglas de Juego" i "Glaumorama". Però va ser la publicació l'any 1992 del seu llibre American Phycho, que va ser portar al cinema, el que el va convertir en un dels joves autors més famosos americans.

Haig de reconèixer que el llibre "Lunar Park" comença molt bé explicant ell mateix en primera persona, a mode d'autobiografia, les temporades i els sentiments que tenia mentre escribia els llibres anteriors, així com la fama que li va comportar i com el va afectar. I és que en Bret Easton Ellis es va veure molt afectat per la fama que el va fer caure en l'alcohol, en les drogues i en l'automedicació. L'èxit, la segona oportunitat que li dóna la seva dona, els seus problemes amb les drogues, i la persecució d'un fanàtic com el d'American Psycho són el punt de partida d'una novel·la que m'ha agradat, pel seu humor àcid, per la descripció de les seves experiències crec que autobiogràfiques, tot i anar-se'n de l'olla sovint.



L'argument segons la contraportada de la versió de Columna de "Lunar Park" és la següent: "Imagina que et converteixes en un escriptor d'èxit, i de manera immediata et fas famós i ric mentre encara estàs acabant la carrera. Després veus el teu insuportable pare reduït a cendres en una urna, i la teva celebritat enfonsada en un mar de vilesa, alcohol i drogues. Ara imagina que se't dóna una altra oportunitat, com passa en aquesta genial novel·la de Bret Easton Ellis, convertit ell mateix en l'aniheroi de la història.
Ara Bret està casat amb la mare del seu fill, viu en un barri residencial de classe alta i intenta adaptar-se a la nova situació. Però el seu matrimoni fa aigües, la relació amb el seu fill és completament frustrant i torna a abusar de tota mena de substàncies. De sobte comencen a passar coses estranyes: durant una fatídica festa a casa seva s'adona de la presència d'un personatge pertorbador, comença a rebre e-mails misteriosos i la mansió pateix extranyes transformacions. Bret es preocupa per preservar la seva família del perill, encara que la seva dona, el seu terapeuta i la policia insisteixen que les seves aprensions només són fruit de l'abús de drogues i del seu accentuat egocentrisme.
Lunar Park sorprèn el lector canviant les seves expectatives, passant de la comèdia a la novel·la psicològica, de la falsa autobiografia al relat de terror fins a un desconcertant final. Una història sobre l'amor i la pèrdua, sobre pares i fills, una novel·la poderosa i original escrita per un autor excepcional".

1 comentario:

syl dijo...

He arribat fins aquí cercant cosetes de Lunar Park... M'agrada, m'agrada... Salutacions,