viernes, diciembre 29, 2023

Quote opinió Albert Camús sobre la pena de mort (llegit a Canalles - Maleantes by Patrick Radden Keefe) #AlbertCamus #penademort #penademuerte #guillotina

En el post d'avui us porto una interessant reflexió que va fer Albert Camús sobre la pena de mort en el seu llibre Reflexions sobre la guillotina, però que jo he tingut la oportunitat de llegir en el llibre Canalles - Maleantes by Patrick Radden Keefe:

"En un assaig del 1957, «Reflexions sobre la guillotina», Albert Camus va descriure la represàlia com un «impuls pur», que està gravat en la naturalesa humana i que ha arribat a nosaltres «des dels boscos primitius». Però això no significa, argumentava, que hagi de ser legal. «La llei, per definició, no pot obeir les mateixes regles que la naturalesa. Si l’homicidi és en la naturalesa de l’home, la llei no està pensada per imitar o reproduir aquesta naturalesa. Està pensada per corregir-la.» Com ho va descriure Oliver Wendell Holmes, la retribució és simplement «una venjança disfressada»."


from "Canalles (Astrolabi Book 11) (Catalan Edition)" by Patrick Radden Keefe, Ricard Gil


No hay comentarios: