lunes, marzo 29, 2021

Quote sobre Jordi Pujol i la fundació de Convergència Democràtica de Catalunya (Jordi Amat a "El Fill del Xofer") #llibre #JordiAmat #FillXofer #JordiPujol

Avui us porto un nou fragment del llibre que em vaig llegir de Jordi Amat que porta el títol de "El Fill del Xofer". En aquesta ocasió parla de la fundació de CDC Convergència Democràtica de Catalunya per part del que seria durant més de 20 anys :

Iʼm reading this book and wanted to share this quote with you.

"El 1974, quan es funda Convergència Democràtica de Catalunya, Jordi Pujol compra la capçalera del diari El Correo Catalán —un any després tindrà el paquet majoritari d’accions— i compra el setmanari Destino. Té clar que per guanyar el poder polític ha de tenir un peu en el quart poder. Per això també és un dels principals accionistes catalans de l’empresa que editarà el diari El País. La seva aposta per convertir-se en el representant de les classes mitjanes i d’un sector de la burgesia moderada és pública des de la conferència que pronuncia el 21 de gener de 1975 a l’auditori de l’escola de negocis ESADE, on s’ha congregat bona part de la nova classe dirigent catalana. Ja no és el poder escleròtic de la dictadura. És el poder tou catalanista i respira alternativa democràtica. Aquesta és la sensació que Pujol transmet en les conferències. Allà on va, omple l’auditori."

(from "El fill del xofer (Catalan Edition)" by Jordi Amat, Ricard Vela)


No hay comentarios: