sábado, julio 22, 2006

Concurs Focs Artificials a Blanes

Ja és una tradicio veure algun dia a l'any els focs artificials que fan a Blanes, província de Girona, per festes de la seva patrona: Santa Anna.


Aquest any es celebra el XXXVI Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava - Trofeu Vila de Blanes. Els focs tenen lloc del 21 al 27 de Juliol de 2006 a 2/4 d'11 de la nit des de la Roca de Sa Palomera ubicada al litoral de Blanes. El concurs de focs inclou aquest any a les següents pirotècnies:

-21 de Juliol: Pirotècnia Festival Fireworks s.n.c. (Lewes - UK)
-22 de Juliol: Pirotècnia Pirofantasia y Multimedia S.L. (Valencia - Comunitat Valenciana)
-23 de Juliol: Pirotècnia Focs d'Artifici Europla S.L. (Belgida - Comunitat Valenciana)
-24 de Juliol: Pirotècnia Sirius (Quebec - Canada)
-25 de Juliol: Pirotècnia Tomas S.L. (Benicarlo - Comunitat Valenciana)
-26 de Juliol: Pirotècnia Light Pyro Team s.r.o. (Bratislava - Eslovaquia)
-27 de Juliol: Pirotècnia Zaragozana S.L. (Saragossa - Comunitat d'Aragó)


Pels qui no heu tingut oportunitat de veure mai aquest concurs, comentar que tota la platja s'omple de gent que vol veure l'espectacle dels focs artificials, quedant la platja a ambdós costats de Sa Palomera plena a vessar. Però no només la platja sinó que tot el passeig de mar i tots els balcons i terrats estan de gom a gom de gent que vol veure aquest espectacle digne de veure.

Però no només des de terra es veuen els focs, sinó que moltes barques es llencen a la mar per poder veure el concurs de focs artificials des d'una perspectiva única. A més s'organitzen festes i concerts a les cases ubicades cap al castell de Blanes, que fan una aturada per poder veure l'exhibició dels focs artificials i després tornen am el tema.


Aquest any he tingut oportunitat de veure els focs del dissabte 22 i del diumenge 23. Els focs de la Pirotècnia Pirofantasia y Multimedia S.L. van estar bé, tot i que per haver guanyat l'any anterior, jo no els votaria aquest any com els millors. Pel que fa als de diumenge, la Pirotècnia Focs d'Artifici Europla S.L. de Belgida, sí que van fer una bonica exhibició. Van ser més curts que els de dissabte, però van començar originalment fent sonar els petards com a tambors i van utilitzar petards molt originals i un bon final d'exhibició.

Us espero a tots sinó aquest any, en alguna altra edició de Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava - Trofeu Vila de Blanes. Mai no heu vist un concurs de focs artificials com aquest.. Segur que us agradarà!

No hay comentarios: