Monday, February 07, 2005

Million Dollar Baby

L'altre dia vaig anar a veure Million Dollar Baby en versió original. La pel·lícula està dirigida per Clint Eastwood i protagonitzada per Hilary Swank, Morgan Freeman i ell mateix, tots ells nominats als Oscars per la Acadèmia. Concretament, Million Dollar Baby té 5 nominacions: millor pel·lícula, millor director amb Clint Eastwood, millor actriu amb Hilary Swank, millor actor amb Clint Eastwood i millor actor secundari amb Morgan Freeman.

Million Dollar Baby és una pel·lícula amb dos seccions molt marcades. La primera part de la pel·lícula tracta de com funciona el món del boxeig així com la relació que s'estableix entre un entrenador i una boxejadora aficionada. La segona part és de sentiments i de com es veu la vida al cap i a la fi, amb els seus prejudicis i amb les seves crues veritats.

Personalment, Million Dollar Baby m'ha agradat, tot i que potser no he trobat pas que fós una pel·lícula rodona, ni tampoc estic d'acord amb el que he sentit d'a´gún crític de cinema afirmant que és una de les millors pel·lícules dels últims anys. Això sí, Million Dollar Baby és recomanable.Poden aconseguir-se bones fotos del rodatge de la pel·lícula a la web de Rotten Tomatoes.

Una curiositat: Buscant informació relacionada amb la pel·lícula, he topat amb una web anomenada Million Dollar Baby (Exclusively Yours), que es tracta d'una tenda que ven per Internet mobiliari sobretot dirigit a bebés. La marca ja existia abans que la pel·lícula, doncs es va fundar en el 1990 a Los Angeles (California), i tenen la web amb la direcció bona milliondollarbaby.com

No comments: