lunes, octubre 30, 2023

Quote sobre com difícil és definir la Creativitat (llegit a De La Sabana a Mart de Xavier Sala Martin) #creativitat #frase #passatge #sabana #mart habilitat

Un altre dels passatges del llibre "De la sabana a Mart: L'economia de la intel·ligència natural" by Xavier Sala i Martín que us vull recomenar és el que parla de com difícil és definir la Creativitat:

"La creativitat és un altre d’aquells fenòmens dels quals tothom parla, tothom sap què és, però ningú no sap ben bé com definir. A la literatura acadèmica en trobareu desenes de definicions. La que més m’agrada és la següent: La creativitat és l’habilitat de transcendir les maneres de pensar tradicionals per desenvolupar noves idees, solucions, mètodes o objectes. Aquesta definició presenta diferents aspectes interessants. D’entrada, diu que la creativitat és una habilitat i, com totes les habilitats, es pot entrenar. No és cert que hi hagi gent creativa i gent que no ho és. La creativitat, com jugar a tennis o tocar el violí, és una capacitat que es pot millorar amb l’entrenament. És cert que hi ha persones que tenen més facilitat per ser creatives, de la mateixa manera que n’hi ha que tenen més facilitat pel tennis o pel violí, però tothom pot millorar a força de practicar."


from "De la sabana a Mart: L'economia de la intel·ligència natural" by Xavier Sala i Martín


No hay comentarios: