viernes, octubre 27, 2023

Quote de Terry Winograd sobre sobre les subtileses del llenguatge humà i la Inteligència Artificial (llegit a "De la sabana a Mart" de Xavier Sala i Martín) #sabana #Mart #IA #Winograd

A continuación un altre de les quotes o cites del recomanable llibre "De la sabana a Mart" de Xavier Sala i Martín. En aquesta ocasió, es tracta d'una interessant reflexió realitzada per l'informàtic i especialista en AI Terry Winograd sobre les subtileses del llenguatge humà i la Inteligència Artificial:

"L’any 1972 Terry Winograd, informàtic i especialista en intel·ligència artificial de la Universitat de Stanford i portador d’una cabellera elèctrica que recorda la d’Einstein, va dir que per ser veritablement intel·ligents les màquines havien d’entendre les subtileses del llenguatge humà. Molt sovint aquestes subtileses es veuen en frases que canvien de sentit quan canvia només una paraula. Aquestes frases es coneixen com a esquemes de Winograd i són exemples que els humans podem resoldre sense cap tipus de problema, però que generen enormes dificultats a la intel·ligència artificial."


from "De la sabana a Mart: L'economia de la intel·ligència natural" by Xavier Sala i Martín


No hay comentarios: