viernes, noviembre 26, 2021

Quote sobre el raonament que va fer quedar-se a Romeva, Rull, Turull i Junqueras enlloc d'exiliar-se (llegit a Tota La Veritat)

Avui us porto un interessant fragment del llibre Tota La Veritat, llibre per cert us recomano a tots. A continuació el raonament que s'explica en el llibre pel qual, alguns dels encausats pel procés com Romeva, Rull, Turull o Junqueras, van renunciar a exiliar-se i van preferir si calia anar a la presó:

"Un correu electrònic que porta Raül Romeva del seu amic Pepe Beúnza els ajuda a prendre la decisió. Va ser el primer objector de consciència de l’Estat que es va negar a fer el servei militar obligatori per raons polítiques. La insubmissió li va costar dos anys de presó el 1971. En el text, que el conseller publicarà al cap de dos anys al seu llibre Esperança i llibertat, Beúnza li dona consells per afrontar l’estada entre reixes. Li diu que una persona normal «pot resistir-la i sortir-ne més forta» i que «la presó dura temps, però la dignitat i l’orgull són per sempre»."


(from "Tota la veritat: La crònica definitiva dels dies decisius del Procés (Ara Pausa) (Catalan Edition)" by Ferran Casas i Manresa, Odei Anchustegui-Echearte i Atienza, Marc Martínez i Amat, Roger Mateos i Miret, Gerard Pruna i Colera, Neus Tomàs i Gironi, Odei A. Etxearte I Atienza)


No hay comentarios: