sábado, junio 06, 2009

Quasi tota la veritat (by Minguella)

Fa pocs dies vaig acabar de llegir-me el llibre Quasi tota la veritat, les memòries de Josep Maria Minguella. Ha estat un llibre que m'ha agradat, més que res per les anècdotes i interioritats que explica aquest ex-agent FIFA sobre el Barça.

Per cert, aquest llibre me'l van regalar per la Diada de Sant Jordi d'aquest 2009 (veure post Regals de Sant Jordi 2009).

La sinopsis del llibre Quasi tota la veritat que apareix a la contraportada de la l'edició de l'Editorial Base és la següent:
"Aquestes memòries de Josep Maria Minguella són la revelació més impactant que s'ha fet mai sobre el món del futbol. Minguella és, en el panorama general del futbol català, espanyol i internacional, un dels protagonistes més emblemàtics de la història de l'esport rei dels últims gairebé cinquanta anys. Com a tècnic, intermediari i comentarista mediàtic ha acumulat una experiència que no té parangó en aquest esport. En aquest llibre, Quasi tota la veritat, relata per primera vegada, en un text apassionant i amb documents únics que no deixaran indiferent ningú, les seves experiències com a ajudant dels entrenadors del FC Barcelona Vic Buckingham i Rinus Michels; el món que regeix el cada dia més complicat sistema de contractació dels grans astres del futbol mundial o la seva intervenció en l'impuls de determinats mitjans de comunicació esportius com Don Balón i Sport.

Minguella narra també amb molta valentia i sinceritat aspectes inèdits dels anys de gestió de Josep Lluís Núñez i Joan Gaspart. Especial relleu tenen els capítols dedicats a l'arribada de Maradona al FC Barcelona; l'operació Stòitxkov; el cas Alfredo Di Stefano; l?afer Guardiola; les seves confidències sobre els fitxatges de Romário, Rivaldo, Ronaldinho i Messi; el judici sobre la presidència de Joan Laporta i tants d'altres. El llibre finalitza amb una de les més lúcides reflexions crítiques sobre les intrigues econòmiques i la gestió dels organismes federatius internacionals de la UEFA i la FIFA. Som, doncs, davant d'una obra que descobreix el veritable entorn que envolta el futbol internacional i que ens apropa per primera vegada als seus aspectes més amagats i desconeguts."


Així doncs al llibre Quasi tota la veritat de Josep Maria Minguella li poso una valoració de 6,5 sobre 10. És un llibre entretingut, fàcil de llegir, i que recomano a tots els lectors d'aquest blog que els hi agradin les interioritzats del futbol.

No hay comentarios: