sábado, abril 08, 2006

Mudanzas "La Cabra"

Aquest dissabte, després del típic partit de futbol dels dissabtes al matí, hem ajudat a un amic a fer la mudança. Es traslladava d'un petit estudi a un altre pis més gran i lluminós.

"Mudanzas La Cabra" es va posar mans a l'obra des de les onze del matí a pinyón per intentar acabar al migdia, ja que teníem ganes de veure el paper del Dani Pedrosa en la seva segona carrera del mundial a MotoGP.

Lo de "Mudanzas La Cabra" ho dic perquè fa unes setmanes vaig estar col·laborant en una altra mudança, però tot i això la meva experiència en mudances es remonta de quan era petit i cada any per vacances agafàvem un pis de lloguer i havíem de portar-nos "la casa a cuestas". Suposo que poc a poc vas aprenent i ja saps com anar posant les caixes en el cotxe, i com has d'empaquetar els trastos perquè siguin transportables.

En aquesta mudança que vem fer hi havia caixes i més caixes per transportar, i només comptàvem amb un Focus al que vam abatre els seients de darrera per guanyar espai. El pis d'origen tenia uns magnífics ascensors amb els que baixar les coses des d'un desè pis, però en el nou pis únicament hi havien estretes escales per les que pujar les caixes fins a un segon pis. Un dels ascensors era en plan muntacargues i anava perfecte quan podies agafar-lo, ja que estava ocupat per una altra mudança que hi havia a la mateixa escala.

Les caixes, tot i que moltes de diferents pesos i volums, van ser un mal menor comparades amb una tele (amb cul) que pesava com un mort i que dificultava el transport a base de bé. Per sort no hi havia nevera ni rentadora que transportar, només un microones...

Però hi havia altres coses que no cabien en el Focus, així que s'havien de portar a pols fins la nova casa, com ara un sofà, una taula o un llit. Quan anàvem pel carrer la gent ens mirava de forma extranya, no sé si es feien càrrec de que es tractava d'una mudança.

El transport del llit, que crec que media 1,35x2, el vem haver de fer a peu des del pis antic al nou, i semblava que pesava poc, però quan portaves 100 metres semblava que pesava el doble. El millor en el transport del llit va ser quan vem haver-lo de pujar per les escales, ja que en els giravolts no cabia i havíem de fer malabarismes per fer-lo passar. En un d'aquest tràngols va aparèixer una veïna que textualment va preguntar: "¿Te va bien ahora pagar el recibo de la escalera?", quan estàvem tots suant fent esforços per pujar el llit al pis.

Aquesta escena em va recordar molt al capítol de Friends en el que ajuden al Ross a mudar-se de pis, i pujant entre tots un sofà per les escales, en un dels giravolts de l'escala se'ls encalla i se'ls hi cau escales avall, adéu sofà.

El que ens va enredar per fer la mudança ens va convidar a un bon vermut i un dinar reconfortant mentre vem veure el final del MotoGP amb la victòria de l'incombustible Valentino Rossi, que no va començar bé el Mundial a causa d'una caiguda en el primer circuit. Després del dinar vem prosseguir la mudança per poder-la enllestir quan abans.

Així doncs sobre les cinc de la tarda va acabar el gruix de la feina "Mudanzas La Cabra", amb el que els seus components van anar a descansar esperant que la propera mudança no sigui massa aviat.

2 comentarios:

Raventós dijo...

Por favor, ¿para contratar los servicios de Mudanzas la Cabra dónde tengo que llamar?.

Anónimo dijo...

cal que et recordi les diverses mudances del nostre bon rafa??

en rafa si que té acumulats milers de punts del programa de fidelització de "mudanzas la cabra"......

jordi