lunes, enero 08, 2024

Quote sobre el tresor mineral a Guinea (llegit a Canalles - Maleantes per Patrick Radden Keefe) #quote #tresor #mineral #ferro #Simandou #canalles #canallas #maleantes

Avui us proposo la lectura d'aquest interessant fragment del llibre "Canalles (Astrolabi Book 11)" escrit per Patrick Radden Keefe i traduït per Ricard Gil. Aquesta vegada l'autor ens explica el tresor de minerals que hi sota la terra a Guinea:

"A hores d’ara, el mineral de ferro continua soterrat a les muntanyes de Simandou, i el jaciment continua aïllat de la resta de Guinea. «Tothom vol Simandou», em va dir Condé mentre sèiem al palau. «S’ha convertit en una obsessió gairebé per a tothom.» Va seguir parlant amb el seu to de professor fins que un deix de desconcert li va aparèixer a la veu. «Quan examines aquest mineral de ferro, el grau és de primera categoria. La qualitat és de primera categoria. Però en tots aquests anys no hem estat capaços d’aprofitar uns recursos tan extraordinaris.» El president Condé va fer una pausa. Tot seguit va murmurar, gairebé parlant per a si mateix: «Com podem ser tan rics i alhora tan pobres?»."

from "Canalles (Astrolabi Book 11) (Catalan Edition)" by Patrick Radden Keefe, Ricard Gil


No hay comentarios: