martes, abril 06, 2021

Quote de Adolfo Suárez, Felipe V y Juan Carlos I (al llibre "El Fill del Xofer" de Jordi Amat) #AldolfoSuarez #FelipeV #JuanCarlosI #ArabiaSaudi #

Avui us porto un nou passatge del llibre que vaig llegir fa unes setmanes que porta per títol "El Fill del Xofer" en el que Jordi Amat explica les interessants relacions d'Alfons Quintà amb el poder. En aquest cas el passatge explica la visió de Catalunya d'Adolfo Suárez amb la monarquia dels Borbons, ja sigui de Felipe V com de Juan Carlos I:

"«En un párrafo muy significativo, Adolfo Suárez afirmó concretamente: “Como dato histórico que ya ha sido destacado, hay que decir que si fue Felipe V quien firmó el decreto de nueva planta que anulaba las instituciones autonómicas catalanas, ha sido el rey don Juan Carlos I quien las ha devuelto”». Aquella era la clau de volta de la Transició. Mentre se celebrava aquell acte, Joan Carles era a l’Aràbia Saudita acompanyat d’alguns ministres i d’alguns empresaris. De nit beuen whisky d’estranquis a l’hotel i el rei fuma els havans que Fidel Castro li fa arribar per valisa diplomàtica i es pacta la venda d’armament sense que calgui passar per les comissions preceptives del Ministeri de Defensa."

(from "El fill del xofer" by Jordi Amat, Ricard Vela)


No hay comentarios: