sábado, agosto 13, 2011

Basketmania (by Jordi Robirosa)

Fa poc vaig acabar de llegir el libre Basquet Mania o Basquetmania - 25 anys viatjant amb el bàsquet català i europeu. El libre és del periodista Jordi Robirosa, mentre que Joan Carles Navarro fa la presentació i Toni Soler el pròleg.

A continuació transcric el contingut de la contraportada del llibre Basketmania (by Jordi Robirosa):
"Coneix el nostre bàsquet en profunditat de la mà d’un dels periodistes esportius de més renom. La història d’una carta lliurada en mà a Drazen Petrovic a Zagreb, els moments difícils a les terribles pistes gregues, les vivències més emocionants al costat dels equips catalans a totes les Final Four, el record de l’inigualable Audie Norris, la veritable història del gran capità Nacho Solozabal, el bàsquet femení, el de formació, el modest, el veritable significat de la paraula apostoflant... I és que vint-i-cinc anys voltant pels camins del nostre bàsquet –el català, l’espanyol i l’europeu– donen per a molt. En aquestes pàgines, Jordi Robirosa ens descobrirà un munt d’històries i anècdotes desconegudes per als aficionats del bàsquet, i al mateix temps ens farà reflexions interessants sobre l’esport, les persones que hi participen i l’apassionant professió de periodista."

Per acabar el post sobre el libre, us vull parlar sobre l'autor del llibre segons apareix a Basketmania:
Jordi Robirosa va nèixer a Barcelona l'any 1058, algunes setmanes més tard que el seu alter ego televisiu Nacho Solozábal. Jordi Robirosa va saber des de petit que el seu desig més gran era ser periodista esportiu. Un dia, a classe, li van clavar una bona bufetada per parlar en català, però allò, en comptes d'enfonsar-lo, el va esperonar encara més a ser un bon estudiant.

Va estudiar Periodisme i Història Antiga mentre els caps de setmana treballava al desaparegut diari Hoja del Lunes, on li pagaven 3.000 pessetes per setmana. Després que aquest diari tanqués les portes, va anar a parar al també desaparegut Dicen..., on almenys va poder coincidir amb alguns dels seus ídols de la joventut.

TV3 va ser el seu destí natural. Allà hi treballa des de fa més de 25 anys, sempre en primera línia, davant de les càmeres. A banda de dirigir des del seu inici, ja fa dotze temporades, el programa NBA.CAT, és el responsable de la informació basquetbolística de la cadena i la veu principal de les retransmissions, tant de l'ACB com de l'Eurolliga. De fet, Jordi robirosa no només és la veu del bàsquet a TV3, sinó també, oer a molts, la veu del bàsquet a Catalunya.

Al llibre Basketmania (by Jordi Robirosa) li poso un 7 sobre 10, i el recomano a aquests que els hi agradin les anècdotes en el món del bàsquet explicades pel periodista que utilitza la paraula apostuflant...

No hay comentarios: