sábado, julio 09, 2005

El Intermediario (by John Grisham)

Avui he acabat de llegir-me El Intermediario, el darrer llibre del crack John Grisham. Com la majoria de llibres d'aquest escriptor no m'ha decepcionat pas, té les dosis convenients d'intriga i de persecució com ve sent habitual en els darrers llibres del Grisham.



El Intermediario, en anglès The Broker, tracta d'un poderós advocat que té un reconegut buffet a Washington. Allà es dedica a fer d'intermediari per aconseguir favors polítics al potents lobbies empresarials, fins que un dia una de les transaccions fallida acaba amb ell a la presó i a un polític assassinat. Anys més tard l'indulta el President dels USA abans de deixar el càrrec, i a partir de llavors s'ha de refugiar per evitar acabar assassinat.

Per a aquells que vulguin conèixer més sobre la ciutat italiana de Bolonia, o per aprendre una mica d'italià, aquest llibre els hi servirà força, ja que el protagonista es refugia bona part del llibre en aquesta bonica ciutat.

Com a curiositat comentar que al final del llibre, Grisham escriu una Nota del Autor, en la que reconeix que els seus coneixements giren a l'entorn del dret, i no pas de temes tecnològics o referents a l'espionatge. I remarca que li fan por els artilugis electrònics d'alta tecnologia, tot i que els llibres els escriu per ordinador. Però el PC que utilitza és un antic ordinador de fa 13 anys, amb un processador de textes, que ell diu que tartamudeja, donant a entendre que mentre ell va escribint a vegades l'ordinador no segueix el mateix ritme. Aquest fet li fa tallar literalment la respiració, ja que quan s'espatlli del tot pot ser que ell mateix també estigui perdut.

No hay comentarios: