jueves, abril 07, 2005

Barcelona - Lübeck

He sortit de casa a les 10h per fer-me uns bocates, que per cert no m’he menjat ja que a l’avió m’han donat de dinar. Amb el tema dels bocates m’he entretingut, i he hagut de sortir pitant de casa per agafar el metro i que no se m’escapés el tren de l’estació de Catalunya cap a l’aeroport a i 8 cada mitja hora (08, 38). Ha anat d’un pèl, ja que just a l’arribar a Catalunya he sentit com anunciaven el tren. He començat a córrer carregant la maleta, baixant les escales mecàniques i al veure l’andana m’he adonat que el tren estava justament estacionat a l’altre punta de l’andana ja que era un d’aquests trens amb només 3 vagons. Per sort he estat a temps d’enganxar-lo.

En el tren el número de guiris era important, però també m’ha sobtat veure molta gent jove que aprofita les ofertes d’empreses com Easyjet. El tren s’ha omplert a Sants, però ja llavors m’havia fet amb un bon lloc.

Havia quedat a la cafeteria de la terminal B, al costat de l’estàtua del Botero, i allà ens hem prés un cafè. El control d’equipatges de mà ha canviat una mica, i ara et fan posar totes les coses en una safata abans d’entrar a la cua de l’arc detector de metalls. Davant nostre s’ha donat l’anècdota que una parella asiàtica ha hagut de deixar al seu nadó a mans de una segurata per poder passar per l’arc, i la segurata s’ha quedat una bona estona amb el nadó sense poder fer la seva feina.

Hem fet el trajecte Barcelona-Hamburg amb Air Berlin. Hem sortit de Barcelona amb Sol, i hem aterrat a l'Hamburg Airport plovent, però ràpidament s'ha despejat ha sortit el Sol. Això sí, la temperatura és significativament més freda.

El vol ha tingut mitja hora de retard, però hem tingut la sort de poder agafar l'autobús a temps que ens portés d'Hamburg a Lübeck just a l'arribar a l'estació. Si el perdíem havíem d’estar 2 hores i mitja esperant, ja que aquest el mitjà de transport era el més directe. Però sense saber on estava l’estació ens l’hem trobat, i justament l’autobús que acabava d’arribar era el nostre.

En el trajecte de l’autocar he pogut comprovar que aquí la gent viu amb cases i té uns jardins molt verds, es nota que plou bastant perquè hi ha molta vegetació. El conductor ens ha cridat diverses vegades l’atenció, a nosaltres i a altres viatgers, perquè resulta que està prohibit parlar pel mòbil... i això que el trajecte costa 14€.

D'Hamburg hem anat cap a Lübeck, on tenim el cuartel base, que és una ciutat coneguda perquè és patrimoni de la humanitat i perquè té una bona universitat.

Si sabeu, resulta que Lübeck va ser la ciutat on els anglesos van provar les bombes incendiàries durant la Segona Guerra Mundial. I els alemanys van aconseguir que paressin el bombardeig gràcies a la intermediació de la Creu Roja, ja que es tractava de Lübeck Patrimoni de la Humanitat. Inclús es comenta que va haver un pacte secret entre Hitler i Churchill perquè no es bomberdejessin respectivament Lübeck (Alemanya) i Oxford (Anglaterra).

Per sopar m'he menjat un Bratkartoffeln, que és un plat típic alemanyque consta de patates fregides, ous ferrats, cogombre i bacon... tot acompanyat per cerveses. Concretament m'he prés vàries cerveses: Warsteiner, Hefenweizen i Cristallweizen que va amb llimona. El local on hem sopat es deia Heinrich Böll, que seria l'equivalent del Quim Monzó català però amb Nobel. Per acabar la nit ens hem fotut una cervesa Jevel a casa dels nostres amics.

No hay comentarios: