martes, septiembre 13, 2016

Avui estelades al Camp Nou - UEFA ha de respectar llibertat expressió

Va ser a la final de la UEFA Champions League del 2015 a Berlin. A la sortida del metro ens repartien estelades per aquells que volguessin agafar-la. I al principi del partit vem mostrar la nostra bandera catalana amb l'estrella a tothom que veia el partit per la tele. Suposo que per la televisió es deuria veure tot el gol de l'Estadi Olímpic de Berlin amb banderes estelades, i on el Barça va aconseguir el seu 5é títol continental.

Doncs bé, amb una manca de llibertat i amb gens de respecte a la llibertat d'expressió, la UEFA va sancionar al Futbol Club Barcelona, i tampoc va admetre els recursos on s'explicava el motiu pel qual part dels aficionats criden cada minut 17:14 "Independència" i de form cívica i pacífica mostrem el nostre dret d'expressió.

Després de rebre aquesta sanció, cada vegada que sóna l'himne de la Champions League en el Camp Nou, la majoria d'aficionats passen a xiular i escradissar un himne que no respecta als afeccionats blaugranes.

Així doncs avui 13 de Setembre de 2016 tornarem a mostrar l'estelada en el Camp Nou en el primer partit de Champions de la temporada 2016-2017 Barça vs Celtic de Glasgow . Segons he sentit per la ràdio aquest matí, es repartiran unes 35.000 estelades als voltants del camp del Barça per poder expressar al món que , de la mateixa manera que la manifestació del 11 de Setembre representa gran part de la societat catalana, una part dels aficionats culers també expressen pacíficament les ganes de crear la República Catalana.


PD: Al final sí que vaig anar a la Diada 2016 amb l' "A PUNT". El que està molt clar és que Europa, España i fins i tot la UEFA ha de respectar la voluntat d'un poble. Així doncs que ens deixin escollir democràticament el nostre futur com a poble català, i si és a la escocesa millor: amb un referèndum pactat amb l'estat i amb Europa.

No hay comentarios: