miércoles, abril 23, 2014

Si Beethoven pogués escoltar-me (by Ramon Gener)

El llibre que m'han regalat en aquest dia de Sant Jordi 2014 ha estat el titulat Si Beethoven pogués escoltar-me de Ramon Gener.


Una banda vermella que envoltava el llibre Si Beethoven pogués escoltar-me de Ramon Gener posava:
 "Tot el que la músia m'ha ensenyat"

Ramon Gener es llicenciat en humanitats i ciències empresarials, i va iniciar la seva trajectòria musical estudiant piano al Conservatori del Liceu. Anys més tard, la soprano Victòria dels Àngels el va empènyer a iniciar estudis de cant. Com a baríton professional ha col·laborat en moltes òperes i sarsueles.
Des del 2009, aquest enamorat de la música s'ha convertit en un divulgador musical de promer order, fa conferencies i presenta, amb gran èxit el programa de televisió Òpera en Texans. Actualment també és col·laborador del programa de ràdio Versió RAC1 de Toni Clapés.


En la contraportada del llibre Si Beethoven pogués escoltar-me (by Ramon Gener) en l'edició d'Ara Llibres, apareix la següent sinopsi:
Ramon Gener és un apassionat de la música. De fet, només hi ha una cosa que l'apassioni més: compartir aquesta dèria, fer-nos còmplices d’aquesta manera de viure i de sentir. Perquè, com ens explica en aquest llibre, si s’aprèn a escoltar-la, a conèixer-la, a estimar-la, la música ens pot donar les claus per entendre el valor de l'amistat, la necessitat de la imaginació o la importància de ser sempre curiós i valent.

Aquestes són algunes de les coses que la música ha ensenyat a Ramon Gener al llarg de la vida, i que comparteix amb tots nosaltres en un llibre ple d'història i anècdotes curioses, pinzellades biogràfiques, sentit de l’humor, passió i molta, moltíssima música.

"La música és la millor companya de viatge que mai hauria pogut somiar. Una companya que no ha deixat mai d'ensenyar-me alguna cosa nova cada dia. He arribat fins aquí gràcies a ella i seguint sempre el dictat del cor. Moltes vegades m’he equivocat. Moltes. Moltes vegades no me n'he sortit. Però no importa quantes vegades m’hagi equivocat, no m'he penedit mai d’intentar-ho. Sempre hi he tornat, perquè sé que si segueixo el cor i la música tot, absolutament tot, serà possible"

No hay comentarios: