viernes, abril 08, 2005

Hamburg

Mentre els nostres amics de Lübeck estan treballant, ja que és un dia feiner, nosaltres ens hem dirigit en tren cap a Hamburg que està a uns 60Km. El tren és una mica car, només anada costa 9,90€.

La ciutat lliure i Hanseàtica d’Hamburg és la segona ciutat més gran d’Alemanya, i és municipi i estat, com els länders de Bremen i Berlín. Té 1,7 milions d’habitants, i 3,5 si contem tota l’àrea metropolitana, que repartits per 755km2 (7 vegades més gran que París) fa que la qualitat de vida sigui molt elevada.

A l’arribar hem caminat sense mirar el mapa, però hem acabat perdent-nos per un barri que després ens hem assabentat que no era precisament dels millors de la ciutat... Però després ens hem dirigit cap al centre d’Hamburg, que és xulo amb els seus canals i els seus edificis. És per això que Hamburg és conegut com la Venècia del Nord. Però curiosament Hamburg té 2302 ponts per tota la seva extensió, més que Venècia i Amsterdam junts.

Apropant-nos cap al centre d’Hamburg hem rodejat una espècie de bahia en el que riu entra dins la ciutat. És en aquest punt on hi ha un heisser que recorda al que hi ha a Ginebra. Caminant hem arribat a la plaça de l’Ajuntament, que està en un edifici molt guapo amb unes banderes enormes, una d’Alemany i l’altre d’Hamburg (vermella amb un castell blanc). Mentre estàvem asseguts ens ha vingut una noia que era de ràdio Hamburg que feia entrevistes pel carrer, i ens ha fet una preguntant-nos què faríem el cap de setmana.

També hem visitat el que queda de la Catedral d’Hamburg que va ser bombardejada durant la Segona Guerra Mundial, i que ara queda poc més que la façana i un monument en memòria de la gent que va morir.

Després hem estat caminat per la zona més comercial i més pija d’Hamburg on hi ha tendes com Cartier, Bulgari, Hugo Boss, i curiosament Zara. Però nosaltres hem entrat a la tenda Lego, on tenien en exposició diversos muntables de la sèrie d’Star Wars, al típic corte inglés alemany que no recordo al nom, i a Saturn. Les tendes Saturn son com els Mediamarkt però més bèsties, amb moltes plantes i amb més varietat de coses. Fins i tot tenen un cyber-cafè, i una planta dedicada a la música on trobes molta més varietat que l’oferta en l’FNAC o en el Mediamarkt de Barcelona.

Comentar d’Hamburg que té més de 90 consulats, ocupant el segon lloc de tot el món després de la ciutat de New York.

Hem tornat cap a Lübeck amb el tren de les 17:35 per poder arribar a l’hora que surten de treballar els nostres amics. Ens han convidat a sopar a casa seva i després hem sortit a fer unes cerveses amb uns amics seus. Comentar per últim que en aquesta zona d’Alemanya els horaris dels àpats són molt diferents als nostres: esmorzen a les 7h, dinen entre les 11:30h i les 12:30h, i sopen al voltant de les 19:00h.

No hay comentarios: