viernes, abril 14, 2017

Llibre Sant Jordi: Il·lustres Execrables (Malcom Otero i Santi Giménez)

Avui us vull parlar del llibre Il·lustres Execrables que l'Adriana m'ha regalat com a avanç de Sant Jordi.

El llibre Il·lustres Execrables La part més forca dels personatges més idolatrats de la humanitat és obra de l'editor Malcolm Otero i del periodista Santi Giménez

Tot va començar en un espai radiodònic els dissabtes a RAC1, on Malcom Otero i Santi Giménez es dedicaven a extripar tots els draps bruts de grans mites, tot amb bon humor i punts hilarants que a mi em feien plorar de riure.

Des de llavors em vaig aficionar als Podcasts d'aquest parell que es van conèixer en un bar i fa dos anys que fan aquest secció Il·lustres Execrables a RAC1:
- Via lliure - Il·lustres execrables
- Via lliure - Il·lustres execrables
- Per veure si us agradarà el llibre us recomano que escolteu el mític General "ottoe" Custer

Aquesta és la portada del llibre que us recomano per Sant Jordi 2017: Il·lustres Execrables (Malcom Otero i Santi Giménez)

A la contraportada del llibre Il·lustres Execrables (Malcom Otero i Santi Giménez) , publicat per NoFicció Ediciones B ,  podeu trobar el següent:

El llibre del programa Via Lliure del cap de setmana de RAC1, líder d'audiència a Catalunya. La secció del programa va nèixer amb l'ànim d'elogiar la mala reputació de la gent, descobrir els clarobscurs de personatges que han estat fonamentals per a la humanitat escrivint, actuant, composant, fent esport... i que són idolatrats. Malcolm Otero i Santi Giménez no suporten els ídols. Poden admirar, però amb el fre de mà posat.

Com deia Billy Wilder, ningú no és perfecte, i en aquest llibre tots dos periodistes ens descobreixen que una cinquantena de personatges més il·lustres de la humanitat tanbé han estat execrables. El seu nivell va de premis Nobel cap amunt, i hi destaquen addicions, poc respecte per a la propietat privada (lladres), agressors, violents, racistes, envejosos, trepes... Tot i així, els autors els admiren perquè són el pilar que ha construït el paisatge cultural de la nostra vida.

El simple fet de ser famós, però, no dóna dret a entrar a la categoria d'il·Lustre execrable. No hi són els famosos que ja cauen malamenti les fellonies dels quals ja han estat escamapades arreu.

Malcolm Otero i Santi Giménez es converteixen en detectius de la història i ens parlen de primeres espases mundials - dels quals no s'ha explicat mai tota la veritat - d'una manera mordaç, irònica i amb brillants cops d'enginy i d'humor, que arrossegarà els incondicionals del programa i un públic àvid d'entreteniment.

El llibre Il·lustres Execrables el podeu trobar a qualsevol llibreria i a Amazon...

No hay comentarios: