jueves, diciembre 09, 2004

CODE 46

Aquesta és una de les millor pel·lícules que he vist dins del Festival Internacional de Cinema de Catalunya. Code 46 està dirigida pel britànic Michael Winterbottom. La pel·lícula, que va ser rodada l'any 2003, compte amb Tim Robbins com aprotagonista destacat, i amb Samantha Morton, que és coneguda pel seu paper de precoc a Minority Report, i Om Puri.

L'argument de Code 46 és: En un altre temps futur, tots els ciutadans necessiten documents amb informació genètica per traslladar-se d'una zona civilitzada a l'altra. La casualitat farà viure un perillós romanç a un anodí agent del govern amb una falsificadora antisistema.

És una pel·lícula de ciència-ficció ben abarcada amb una història creïble, gens convencional, i en alguns moments m'ha recordat a Lost in Translation pel passeig dels dos protagonistes per una ciutat asiàtica, crec que era Shangai, i en un altre moment m'ha recordat Minority Report per la protagonista femenina i pel tema de l'ADN.

Com a curiositat comentar que els personatges del film utilitzen a part de l'anglés paraules d'altres idiomes com el castellà (un poco, cosa, buenos días...), el francés, chino, l'italià o inclús el basc (agur). I és que representa que en el futur tothom parla la mateixa llengua, que és una barreja entre l'anglés i altres llengües importants.

En definitiva, és una pel·lícula que m'ha agradat per la forma en que està feta, perquè entres dins del personatge que interpreta Tim Robbins i que trobo que deixa un bon regust.

PD: És una película de la que tinc molt bon record, aixó que li poso un 8,5 sobre 10.

També afegeixo algunes fotos de Code 46 i les dades:

Directed by: Michael Winterbottom.
Written by: Frank Cottrell Boyce.
Cast: Tim Robbins, Samantha Morton, Om Puri, Jeanne Balibar, Nabil Elouhabi, Togo Igawa.
Cinematography: Alwin H. Kuchler, Marcel Zyskind.
Edited by: Peter Christelis.




No hay comentarios: