Tuesday, November 01, 2016

Som Mobilitat

A l'event TEDxBarcelona al que vaig assistir el passat Octubre 2016 (veure post TEDxBarcelona - Limitless 2 a Emeshing.com)) es van presentar els finalistes als premis TEDxAwards: Map4all, Som Mobilitat i VadeCity.

Doncs el post d'avui us vull explicar més sobre la cooperativa Som Mobilitat.

Som Mobilitat  - La cooperativa que treballa per a una mobilitat + sostenible

Fem el pas cap a una mobilitat + sostenible


El Manifest Fundacional de Som Mobilitat diu així:

El planeta viu una crisi climàtica i un dels factors que la provoquen és el model de mobilitat i transport basat en el consum de petroli. Avui, la majoria de la població viu en ciutats contaminades, poc saludables, poc humanes, envaïdes pels vehicles privats. El paradigma del cotxe individual –que contamina, fem servir molt poc i ocupa un espai públic la resta del temps– ha caducat, necessitem un canvi i depèn de nosaltres.

A Som Mobilitat volem ciutats amables en un món amable. Entenem que el trajecte més sostenible és el que no fem, i que, sempre que puguem, els desplaçaments han de ser a peu, amb bicicleta o amb transport públic. Volem transformar la mobilitat basada en un ús privat del vehicle en una mobilitat on el vehicle i el trajecte puguin ser compartits enxarxant persones i col·lectius per tal de construir models de transport eficients i sostenibles. Avui, les noves tecnologies i l’avenç en fórmules de mobilitat alternativa permeten dissenyar un model de mobilitat decreixent en el nombre de vehicles i en emissions de CO2.

Som Mobilitat és una cooperativa sense afany de lucre i ens dirigim a totes aquelles persones i col·lectius que volen canviar el seu model de mobilitat i apostar per un nou model que busca enfortir els béns comuns. Pensem en clau local per actuar de manera global; volem compartir les experiències d’èxit per replicar-les arreu del territori. Com més siguem, millors seran les solucions que podrem oferir. Tothom pot ajudar a fer el canvi; cal que ens organitzem per fer-lo possible. Per això, t’animem a fer-te’n soci.

Som Mobilitat neix com a mecanisme pel canvi del model de mobilitat, però també com a plataforma per impulsar projectes col·laboratius i potenciar-ne d’altres que ja funcionen.

Serem el que les persones associades vulguin, amb un únic límit: que es mantinguin els valors fundacionals de la gestió col·lectiva, la sostenibilitat i la mobilitat baixa en CO2.


D'aquesta manera va nèixer Som Mobilitat, amb la voluntat de trobar una mobilitat elèctrica compartida a la comunitat de socis.

És per aquest motiu que tracten d'incrementar el volum de socis per així poder fer realitat l'objectiu de la cooperativa

A la web de Som Mobilitat podreu trobar 12 motius per fer-se soci de la cooperativa i així impulsar la mobilitat elèctrica compartida


El funcionament per utilitzar un cotxe compartit de Som Mobilitat és molt senzill ja que per 4€/hora o 30€/dia està tot inclòs: combustible (elèctric) + assegurança + manteniment + neteja, fins i tot està sobre la taula que l'aparcament estigui inclòs. Durant aquest mes de Novembre de 2016 Som Mobilitat posarà en funcionament el primer servei de mobilitat elèctrica compartida a la ciutat de Mataró (Maresme), i es té previst que de cara a principis de 2017 aquest servei s'obri a altres municipis.No comments: