Thursday, October 30, 2014

Aparca a Barcelona amb ApparkB

L'altre dia vaig provar l'aplicació ApparkB per estacionar a una zona blava i després en una zona verda dins de la ciutat de Barcelona, i la veritat és que és una aplicació que funciona molt bé i és molt més còmode per pagar exactament el que utilitzes.


L'aplicació apparkB està disponible a les plataformes App Store per Apple iPhone, i a Google Play per a telèfons Android.

Aquesta és la descripció de l'aplicació que apareix:
"Més còmode, més ràpid, més econòmic! ApparkB és un nou servei de B:SM i l’Ajuntament de Barcelona per al pagament de l’estacionament a la zona blava i verda. T’estalvies temps i diners des del primer moment. ApparkB és gratuït i no té cap sobrecost per l’usuari respecte el pagament a parquímetres. 
Com funciona? Un cop has aparcat el vehicle, inicies l’estacionament, i un cop abandones la teva plaça finalitzes la operació. Així de fàcil. I pagaràs únicament pel temps consumit. A partir d’ara ja et pots oblidar de continuar calculant quan temps desitges d’aparcament a les zones blaves i verdes abans de gaudir del servei. ApparkB evita per tant la necessitat de desplaçar-se fins el parquímetre i d’haver de deixar el tiquet dins del vehicle. S’exclou d’ApparkB la tarifa de residents per les condicions especials que té. Les empreses poden obrir un compte de flota que els permetrà pagar tots els estacionaments a través d’una única targeta i els permetrà disposar d’un extracte mensual de totes les operacions. ApparkB es tracta d’un mètode de pagament alternatiu, opcional i voluntari que coexisteix en paral•lel al sistema tradicional de parquímetres i amb múltiples beneficis i avantatges pels seus usuaris. Vols estalviar temps i diners? ApparkB! Més còmode, més ràpid, més econòmic!"

El primer pas és baixar-se l'aplicació i registrar-se, que ho pots fer en 2 minuts. El registra requereix introduir una targeta de crèdit i una validació per correu electrònic del registre.

Has d'afegir la matrícula del vehicle o vehicles amb els que vols poder aparcar a les area verda i area blava de Barcelona.

Cada cop que estacionis, l'aplicació apparkB es posicionarà en un mapa per veure on et trobes, hauràs d'indicar si el vehicle es troba en àrea verda o blava, i llavors podràs iniciar l'estacionament sense haver de deixar cap tipus de paper visible.

Mentre estàs fent les teves gestions, compres, visites o el que sigui, pots anar veient el temps que portes d'estacionament així com el preu que suposa. Has de tenir en compte que el límit d'estacionament del vehicle és sempre de dues hores!

Un cop arribes al vehicle, només hauràs de prémer sobre el botó de Finalitzar l'estacionament i llavors t'apareixerà el rebut corresponent amb el dia/hora d'inici, el temps, el tipus d'àrea i el preu total:

L'únic problema de tot plegat són els preus excessivament cars de les àrees verdes i blaves de la ciutat de Barcelona, però l'aplicació ApparkB és molt recomanable per la seva comoditat.

No comments: