L'altre dia em vaig assabentar per la ràdio que, en pocs dies, es celebraria a la ciutat nord-americana de Nova York una cursa ben curiosa. Concretament vaig escoltar l’entrevista que feien a un bomber, anomenat José María Mateo, que parlava sobre la seva propera participació a la cursa per pujar al Empire State Building de New York en el menor temps possible.
Resulta que des de fa anys es ve disputant un cop a l’any una cursa per veure qui puja els 1576 graons del mític edifici del Empire State Building amb menys temps. Segons paraules del bomber, el rècord que ostenta l’australià Paul Crake és insuperable, ja que va pujar en només 9 minuts i 33 segons. El rècord de dones el va batre l’any passat l’austríaca Andrea Mayr amb 11':51".
La representació catalana a la cursa d'aquest any està formada pel bomber José María Mateo i per la mossa d'esquadra Eva Raventós, que són uns habituals en les Olimpíades de Policies i Bombers però que s'estrenen en aquesta curiosa cursa. Ambdós s'han entrenat a la torre Collserola, tot i no ser d'exactes característiques però sí que deixa molts pisos de marge per a pujar.
Es veu que no hi ha una tàctica idèntica per a tots els atletes que disputen la prova, però hi ha gent que puja els graons de 2 en dos, altres que pujen 2 amb la cama dreta i 1 amb l'esquerra, però el gran problema és la sortida. Penseu que tot i que es dóna la sortida segons categoria i sexe, els primers pisos es converteixen amb una aglomeració de gent que és de difícil encabir amb unes escales estretes i que tenen una alçada força peculiar: 20,3 centímetres. Però és que hi ha 1576 graons que corresponen als 86 pisos de l'edifici Empire State Building.
Dies després m'assabentava pel diari Avui que el català Mateo va acabar en 19a posició, i que el récord de dones s'havia tornar a batre després que la mateixa atleta austríaca de l'anya passat, Andrea Mayr, va superar la seva pròpia marca en mig minut parant el cronòmetre en 11':23". Mentre la mossa d'esquadra Eva Raventós va acabar en 41a posició.
La meva cosina es va quedar una mica enrera. De totes maneres va deixar alt el cognom familiar. Bé, de fet que jo sàpiga no és cosina meva encara que hauria de mirar el arbre genealògic per confirmar-ho.
ResponderEliminar