martes, septiembre 24, 2013

Profecia Nostradamus sobre Catalunya

Leyendo el artículo Allò que Nostradamus va dir, o no, de Catalunya (ElPuntAvui.cat), empecé a pensar sobre las profecías de Nostradamus aplicadas al contexto del 2013...

La verdad es que nos encontramos algunos de los cuartetos de Nostradamus como siempre muy enigmáticos, pero que se pueden interpretar en clave del actual movimiento de Catalunya con la Via Catalana y el Derecho a Decidir (Dret a Decidir).

Las Profecías de Nostradamus - Centuria VI (by ElAlmanaque.com)

En los montes Pirineos gran montón,
De gente extraña socorrer Rey nuevo,
Cerca de Garona del gran templo de Mas,
Un Romano jefe la temerá dentro del agua.


O en la misma Centuria XI

Un reino grande quedará desolado,
Cerca del Ebro se reunirán:
Montes Pirineos le darán consuelo,
Cuando en Mayo haya temblores de tierra.


O de la Centuria X de las Profecías de Nostradamus (by Ejemplos de cuartetas que se consideran proféticas (by Wikipedia))

Bajo Junquera peligroso paso
Hará pasar el póstumo su banda.
Los montes Pirineos pasar fuera su bagaje,
De Perpiñan correrá Duque a Tende.


En Joan Lluís Lluís extrae la siguiente conclusión en catalán en el Punt Avui:

“Al voltant dels Pirineus gran quantitat / de gent estrangera ajudarà un rei novell” i que tot seguit parlen del “gran temple del Mas”, no podria evocar el reconeixement de Catalunya per la Unió Europea, com també el Palau de la Generalitat que Artur Mas convertirà en seu de la presidència de l'Estat català? I quan Nostradamus escrivia que “Sota Jonquera del pas perillós / farà passar, el pòstum, la seva colla”, no podria ser una al·lusió a Oriol Junqueras, el qual serviria a la revenja del pòstum, és a dir, segons les preferències, Francesc Macià o Lluís Companys?
I sobretot, què deu voler dir aquesta misteriosa quarteta: “Un gran regne quedarà desconsolat / a prop de l'Ebre es faran assemblees / Els Pirineus li donaran consol / quan al maig tremolaran les terres”? No podrien predir la independència d'un país situat grosso modo entre Pirineus i Ebre (que em perdonin els que viuen al sud d'aquest riu, però Nostradamus no devia tenir nocions de geografia gaire precises), una independència realitzada en un mes de maig i que, és clar, provoca un cert desconsol en un gran regne veí... Per cert, aquestes assemblees a prop de l'Ebre, no podrien tenir a veure amb la més gran concentració humana pacífica mai vista a la vora de l'Ebre, és a dir, la Via Catalana? En qualsevol cas, quan Catalunya, per fi, sigui independent, podré posar al meu currículum que vaig ser el primer a saber dir que Nostradamus ja ho havia previst i havia avisat el món de la bona nova. I en sereu, si us plau, amables lectors, els bocabadats testimonis."

1 comentario:

jbm dijo...

Es faran assemblees a l'Ebre pels tremolors de terra provocats per la plataforma Castor.
El més de maig hi haur àremolors més grans que provocaran accidnes a les cnerals nuclears de Vandellós i Ascó.
La desolació serà per a totEspanya, o com amínim per l'antiga Corona d'Aragó.
La gent fugirà cap els Pirineus.

Déu vulgui que jo vagi equivocat. Amèn.