viernes, mayo 25, 2007

Candidats alcaldia Barcelona

El proper diumenge 27 de Maig es votarà l'alcalde de molts pobles i ciutats de la nostra geografia. Com que jo sóc de Barcelona, parlaré dels alcaldables a la meva ciutat.

En una iniciativa dels Matins de Catalunya Radio encapçalats per Antoni Bassas, els 5 candidats que actualment tenen representació en el consistori barceloní han estat entrevistats pero d'una forma diferent a l'habitual.

Cada alcaldable havia d'escollir un punt de la ciutat i des d'alla proposar un cami mentre l'Antoni Bassas li anava fent l'entrevista a peu de carrer i amb intervencions del public assistent, millor dit en aquest cas per la gent que espontaniament intervenia o be era interrogada pel periodista.

Dilluns va ser el torn de la candidata d'Iniciativa per Catalunya Verds, Imma Mayol, que va escollir Gracia per fer el recorregut, perque es el barri on viu. El tema estrella en aquesta entrevista força relaxada va ser les zones verdes i la politica envers els ocupes.

Dimarts va ser el dia de l'alcaldable Jordi Portabella que va escollir fer un recorregut per la Rambla Catalunya en sentit ascendent. Aquest cop el tema estrella va ser la bicicleta, els seus usos i les noves ordenances de transit a Barcelona que entraran en vigor el proper 15 de Setembre. Aquest cop l'entrevista tambe va ser forca relaxada i de bon rotllo per part d'en Basses.

Dimecres li tocava a Alberto Fernandez Diaz candidat del PP a l'alcaldia de la Ciutat Comptal. Aquest cop l'entrevista v a ser totalment diferent, amb un to del periodista molt mes agressiu, que era totalment diferent a l'utilitzat en anteriors entrevistes. L'entrevista va tenir lloc pel Raval i el tema estrella va ser la seguretat i la immigracio, tactica que segurament utilitza el PP perque va donar bons resultats a Sarkozy en les eleccions franceses de fa poc.

Dijous era el torn de Convergencia i Unio. El candidat de CIU a l'alcaldia de Barcelona es en Trias, que va escollir tambe la Rambla Catalunya. Pero a diferencia del candidat de ERC, Trias va agafar Rambla Catalunya des d'Arago en sentit descendent per acabar a Plaça Catalunya. Resulta que en Trias havia nascut alla tot i que ara no hi viu. El tema estrella va ser el tema social, i el fet de millorar Barcelona respecte el que estava fent fins ara el PSC. L'actitud del periodista no era tan hostil com en el cas de l'entrevista amb. El candidat del PP, pero tenia punts amb preguntes un tant punxants.

L'ultim dia de les entrevistes ha estat avui divendres, dia que he pogut escoltar més aviat poc la radio. En Basses entrevistava avui a en Jordi Hereu, actual alcalde de Barcelona des de fa un any. I es que en Joan Hereu, tot i ser l'actual alcalde de la ciutat, es la primera vegada que es presenta a unes eleccions, ja que va heredar el mandat de la ma de Joan Clos quan aquest va ser nombrat Ministre de Industria en substitucio de Jose Montilla... Vaja tot un moviment de fitxes perque en Montilla fos president de la Generalitat en substitucio d'en Pasqual Maragall.

Com deia no puc parlar massa de l'entrevista amb l'Hereu. Nomes dir que ha estat a les Corts i que el tio va estudiar a Esade.

Be, ara nomes cal anar diumenge a votar... O no? Jo pero encara no ho tinc massa clar

6 comentarios:

Anónimo dijo...

No se com se'ls va ocorrer la coincidencia a 2 candidats de triar la rambla de Catalunya si ets tota aixecada per obres i has d'anar fent slalom entre les "new jersey" de formigó... Jo haguès triat la Barceloneta i m'haguès fet uns birra i unes braves amb el Bassas ;P

Javi dijo...

Jo ja tinc clar a qui votaré, el CIU. Hem de derrocar el tripartit i que arreglin el pitote que han montat amb el servei PaP de recollida de la brossa a Vilassar.

Es curiós com aquí a Vilassar, és un dels punts més forts de les candidatures de les oposicions.

La gent està molt cremada, i crec que hi hauràn sorpreses.

Tranquilo Abraham, pa las próximas te voto ;-)

Anónimo dijo...

...y a que se debe ese brote de bilingüismo?

Anónimo dijo...

A Roenick le va el rollo Ciutadans.

Anónimo dijo...

Que en Basses sigui més dur amb el PP que amb els altres candidats resta molta credibilitat a la seva ética professional. No veig just que, per seguir unes idees no afins al govern, t'hagin de fustigar. I qué voleu que vos digui, l'Alberto Fernández Díaz serà d'una manera o una altra, però és coherent amb les seves idees: mireu sino a la Mayol, que demana la despenalització de l'okupació tot tenint xófer i vestint tratjes d'Armani, o en Portabella, membre d'un partit d'un partit nacionalista que rebutja un Estatut que, en teoria, portarà moltes millores per Catalunya...

Javi dijo...

Desde que estic a Vilassar, penso en català.

Pisuke es mas de ciutadans que yo, sino mirar el video de la tabla de planchar...

Hoy he soñado que el CIU ganaba con un 82% jajaja, me está afectando esto de las basuras.