lunes, enero 01, 2007

Metro Barcelona 7.00am

Tornava de celebrar la festa de Fi d'Any en un local al centre de Barcelona. Eren les 7:00 am del matí del dia 1 de Gener de 2007. Vaig agafar per tornar el metro, que estava obert tota la nit. Anava sol. Ràpidament vaig trobar companyia. L'andana s'anava omplenant. El metro trigava més que un dia laborable.

A l'arribar a l'andana em vaig asseure en un d'aquests bancs de disseny metàlic. Estava rebentat de tot la nit. Van arribar un grup de xavals d'uns 25 i es van asseure per terra i a l'altre costat del banc.

Ràpidament em vaig adonar que parlaven francés. No eren els únics francesos que havien vingut a passar el Cap d'Any a Barcelona, ja que mentre anàvem cap al metro ens vem trobar un grup que procuraven parlar anglès però que se'ls hi veia el llautó. Buscaven un local per acabar la nit, però nosaltres els hi vem dir que estava tot tancat o tancant-se.

Segueixo a l'andana. Arriba el metro i al pujar veiem un xaval dormint a terra creuat amb el cap sota d'un dels seients. Jo em poso depeu al costat dels bancs. Els francesos s'asseuen en els bancs o justament es troba aquest "durmiente" improvisat. Els colegues del xaval que dorm ràpidament els hi diuen en anglès als guiris que està dormint per haver begut massa.

Es presenten en francés. Dos dels francesos es diuen Antoine, mentre que no recordo la resta de noms. Al veure els francesos que els catalas no saben suficient francés per portar una conversa, pregunten si parlen anglès. El grup de joves catalans d'uns 20 anys parlen un anglès d'estar per casa, però millor que el francés.

En el torn de les presentacions una de les noies catalanes que no té ni fava ni d'anglès ni de francés, pregunta a la resta de gent que hi ha per allà si van amb el mateix grup de francesos. Però no, hi ha un parell d'italians, i després altres guiris que no s'uneixen a la conversa.

Resulta que els francesos són de Cannes, i per indicar d'on són s'ajuden del Festival de Cinema de Cannes. Els catalans són de Barcelona, i tenen una claca a l'altre costat del metro de dos noies que se'n riuen i se'n foten del pobre anglès en general.

Els francesos s'hospeden al Hotel Princess. Es volen assegurar de la parada de metro i pregunten. Un dels xavals catalans s'aixeca per assenyalar l'estació, però no en té ni fava. Fent d'espontani els ajudo dient quina és la parada correcte.

Fins que el grup de catalans no baixa, la conversa s'anima. De conya la noia diu que el xaval que segueix estirat al terra dormint és un yonqui, però crec que els francesos no capten la gràcia. Els francesos tenen moltes ganes d'arribar a l'hotel i acabar la festa, es nota perquè varios d'ells estan dormint com si ja haguessin arribat.

Vaja que qui es podria imaginar que a les 7 del matí hi hagués tal ambient pluricultural i obert en un vagó de metro fet pols de la ciutat de Barcelona.

No hay comentarios: