martes, enero 31, 2006

Underworld

Ayer vi Underworld, ya que hoy voy a ver el pre-estreno de la segunda parte. El DVD de Underworld me lo ha dejado un amigo, y en la portada se ve a Kate Beckinsale vestida de cuero, no en vano es la protagonista de la película:



Según mi visión de la película se trata de una lucha sin cuartel entre dos razas de chupasanges: por un lado los vampiros y por otro los licántropos. Selene, el personaje interpretado por Kate Beckinsale, es una vampira que trata de averiguar los movimientos de sus rivales licántropos, que junto con algunos de los vampiros traman alguna cosa.



Según la contraportada del DVD la trama es la siguiente: "Durante siglos dos razas han ido evolucionando en lo más profundo del mundo: los aristocráticos vampiros y los brutales licántropos. Condenados a luchar entre ellos, la humanidad ha vivido siempre al margen de su existencia. Una guerrera vampiro, Selene, descubre una conspiración de los licántropos para secuestrar a un joven doctor humano. Tras salvarle de las manos de los hombres-lobo, descubrirá sus planes secretos para crear una nueva e invencible raza, que decante de una vez por todas la balanza de la ancestral guerra.

La película Underworld, "Una lucha inmortal por la supermacía", es de acción total y de tiros a saco y tiene su qué, en definitiva es entretenida. Ya os contaré que tal la segunda parte...

lunes, enero 30, 2006

La Niebla y la Doncella

Este fin de semana he acabado de leer La Niebla y la Doncella de Lorenzo Silva.

Aunque lo desconocía, se trata de la segunda entrega del sargento Bevilacqua, más conocido por Vila. La primera entrega titulada El Alquimista Impaciente, tuvo mucho éxito al ser leída por 200.000 personas, y posteriormente fue llevada al cine por Patricia Ferreira.



La trama de la novela según la contraportada del libro que tengo dice: "El sargento Bevilacqua y su compañera la cabo Chamorro, atípicos investigadores criminales de la Guardia civil, reciben un incómodo encargo. El asunto que les toca en suerte es un asesinato ocurrido dos años atrás en la isla canaria de La Gomera; el muerto, un joven de vida desordenada y carácter atolondrado. Por el crimen, en su día, se juzgó y absolvió a un político local cuya hija adolescente andaba en relaciones con la víctima. El caso ha estado en la vía muerta durante meses, pero las altas conexiones de la madre del chico han forzado a reabrirlo. Chamorro y Bevilacqua se encuentran con un crimen antiguo y muy pocas pistas para resolverlo. Tras desplazarse a la isla, la cabo y el sargento, con la colaboración no siempre entusiasta de los guardias que en su día cerraron el caso en falso, se sumergen en la búsqueda de un asesino que parece haberse desvanecido en la niebla del bosque donde apareció el cadáver."

El libro me ha gustado y sus 355 páginas me han entretenido mucho. Al principio me descolocó que tratara de una investigación realizada por la Guardia Civil, pero al final me lo he acabado en menos de dos semanas! La forma que tiene de escribir el escritor Lorenzo Silva es buena porque te hace poner dentro del personaje protagonista, el sargento Vila.

domingo, enero 29, 2006

Espias britanicos en Moscu

Hace unos días la televisión rusa destapó en un reportaje un caso más propio de película que de la misma realidad. Resulta que 4 miembros de la embajada británica en Moscú y un ciudadano ruso, reclutado por el servicio secreto del Reino Unido, utilizaban una piedra falsa ubicada en una plaza de Moscú con dispositivos bluetooth para intercambiar información a modo de espionaje al gobierno ruso.



El FSB ruso está estudiando las acciones a tomar contra las personas que han realizado este supuesto espionaje, y que fue descubierto al ver distintas personas parando cerca de la roca en cuestión, e incluso una persona que se la llevaba para realizar tareas de mantenimiento.

Según comenta Vladímir Simonov, columnista de RIA Novosti, el dispositivo encontrado camuflado como roca es más propio de Mister Q, el personaje del servicio secreto británico MI6 que proporcionaba a James Bond 007 las más sofisticadas armas y dispositivos de espionaje.

sábado, enero 28, 2006

Marques + influents 2005

Segons l'estudi que publica anualment BrandChannel, aquest és el ranking de les empreses més influents a nivell mundial al 2005:

1. Google: Internet i software
2. Apple: Fabricant ordinadors, software i aparells
3. Skype: Programa veu per Internet
4. Starbucks: Cadena cafeteries
5. Ikea: Cadena mobles llar
6. Nokia: Mòbils
7. Yahoo!: Portal Internet
8. Firefox: Navegador
9. eBay: Portal compra/venda subastes
10. Sony: Fabricant tecnològic

Respecte l'any 2004 cal remarcar l'ascens de Google a la primera posició, que assolia Apple, i l'aparició d'Skype en els primers llocs del ranking.

A nivell europeu el ranking queda de la següent manera:
1. Nokia: Mòbils
2. Ikea: Cadena mobles llar
3. Skype: Programa veu per Internet
4. Zara: Tendes de roba
5. BMW: Fabricant de cotxes

viernes, enero 27, 2006

Geek Test

Via Microsiervos and Gadgetopia, I have found an interesting quiz with the following question "Are you a Computer Geek?".

Then I have done the quizz that contain so many questions about my geek condition, and this is my score:
My computer geek score is greater than 80% of all people in the world! How do you compare? Click here to find out!

To know what is it mean that score, I have attached the following table score:


Finally I want to tell you that Nerdtests.com (Fun for Nerds and Geeks) is totally a geek page about some quizzes to "resolve" some questions. For instance:
- When will you die?
- Are you cool or are you a loser?
- Are you stupid?
- Are you a real computer geek, or just a hack?

jueves, enero 26, 2006

El Fugitivo

El otro día volví a ver la película El Fugitivo, en la versión de 1993 en la que el fugitivo es interpretado por Harrison Ford.



El título original de esta película es The Fugitive y se trata de una adaptación de la exitosa serie de 1963 con el mismo título The Fugitive, creada por Roy Huggins, donde el personaje de Richard Kimble era interpretado por David Janssen.



El Fugitivo trata de un doctor al que asesinan a su mujer, pero él es acusado de este asesinato. Aprovechando un accidente de la furgoneta cuando es transportado a la cárcel, se escapa y huye de la justicia mientras intenta resolver quién es el asesino y porqué entraron en su casa.



La película The Fugitive fue dirigida por Andrew Davis, e interpretada por: Harrison Ford (Dr. Richard Kimble), Tommy Lee Jones (Marshal Samuel Gerard), Sela Ward (Helen Kimble), Julianne Moore (Dr. Anne Eastman), Joe Pantoliano (Deputy Marshal Cosmo Renfro), Andreas Katsulas (Frederick Sykes), Jeroen Krabbé (Dr. Charles Nichols), Daniel Roebuck (Deputy Marshal Robert Biggs), L. Scott Caldwell (Deputy Marshal Poole) y Tom Wood (Deputy Marshal Noah Newman).


miércoles, enero 25, 2006

Kobe Bryant fa 81 punts en un partit

Com altres dies, he mirat una estona la web de la NBA, però avui he vist una notícia que m'ha sobtat molt: Kobe Bryant ha fet 81 punts en un sol partit!!



El jugador de Los Angeles Lakers Kobe Bryant va aconseguir aquesta gesta de 81 punts davant dels Toronto Raptors (on juga José Manuel Calderón), derrotant-los per 122 a 104. En Kobe va fer 26 punts durant els dos primer quarts del partit, però a la segona part en va fer ni més ni menys que 55 punts per arribar els 81 finals. Les seves estadístiques van ser 28/46 en tirs, incloent 7/13 en triples, i 18/20 en tirs lliures.



Tot i haver guanyat el partit amb l'exhibició de Kobe Bryant, cal apuntar que LA Lakers estan passant per un temps d'impàs per aconseguir un altre equip guanyador. Crec que des de que va marxar Shaquille O'Neil els Lakers, tot i comptar amb ckacks com Kobe o Lamar O'dom, no han pogut estar entre els millors de la NBA. Aquesta any no van però tant malament sense 7ens de la conferència Oest amb 22 victòries i 19 derrotes.

Kobe Bryant ha conseguit amb aquesta marca de 81 punts col·locar-se a la segona posició d'una mítica llista anomenada Top Single-Game Scorers, és a dir el top d'anotadors en un sol partit, que fins ara dominada per Wilt Chamberlain. I és que si Kobe en va aconseguir 81 punts el passat 22 de Gener, Wilt Chamberlain en va fer 100 punts amb Philadelphia davant de New York:

Si us fixeu, Wilt Chamberlain mantenia fins ara les 4 millors xifres d'anotació en un sol partit, i en el ranking de les 10 millors marques ell apareix en 6, tot un crack! La mítica xifra de 100 punts de Wilt Chamberlain, rècord absolut d'anotació en un partit, la va aconseguir el 2 de Març de 1962 davant dels New York Knicks.

Però no només el Wilt Chamberlain manté encara aquest rècord, sinó que segons deia ell mateix Wilt Chamberlain també manté el récord de haver-se anat al llit amb 20.000 dones

martes, enero 24, 2006

Intimo y Personal

El otro dia vi por television una película bastante entretenida protagonizada por Michelle Pfeiffer y Robert Redford. El título original de la película Intimo y Personal es Up Close & Personal, y fue filmada en el año 1996 por el director Jon Avnet.

El film está ambientado en el mundo periodístico, en el que el personaje interpretado por Michelle Pfeiffer trata de progresar como reportera y presentadora en las televisiones norteamericanas. El personaje interpretado por Robert Redford es quien le da la primera oportunidad para realizar el tiempo y alguna crónica como enviada especial. Pero después la chica va prograsando en la cadena local, hasta que le ofrecen la oportunidad de ir a una cadena más importante. Pfeiffer se hace un nombre en el mundo poriodístico gracias a su cara bonita y a su forma de hablar, pero sobretodo por el apoyo y los consejos de Redford.



La película está protagonizada por Robert Redford (Warren Justice), Michelle Pfeiffer (Sally/Tally Atwater), Stockard Channing (Marcia McGrath), Joe Mantegna (Bucky Terranova), Kate Nelligan (Joanna Kennelly), Glenn Plummer (Ned Jackson), James Rebhorn (John Merino), Scott Bryce (Rob Sullivan),Raymond Cruz (Fernando Buttanda) y Dedee Pfeiffer (Luanne Atwater).

Cuando esta película llamada Intimo y Personal aparecio en los cines, no hace tanto pues hace menos de 10 años, pues tengo que reconocer que me pasó totalmente desapercibida, y ahora que la he visto me ha gustado.

lunes, enero 23, 2006

CSI Miami

Fa un temps que estic enganxat a la série que emet cada dilluns Tele5, que una altra cosa no tindrà pero s'ha de reconèixer que acostuma a comprar bones séries. La série en qüestió és CSI Miami, protagonitzada per un dels cracks d'aquest tipus de séries com és Horatio, personatge interpretat per David Caruso. Ell és el cap d'una brigada especialitzada en assessinats i que capítol rera capítol resolt trobant els assassins.



Cada capitol segueix una estructura semblant en la que al principi es veu una escena en la que es carreguen a algú. És llavors quan apareix l'Horatio amb un dels seus ajudants, i després apareixen les lletres i les imatges de l'entrada de CSI Miami.

Haig de reconeixer que al principi vaig comencar a veure CSI Las Vegas, pero no m'acabava d'enganxar, en canvi si que estic totalment enganxat a CSI Miami. Un altre de les series que emet TeleD amb l'estruvtura de CSI i la producció de Jerry Buckheimer és CSI New York, pero no se si pels personatges o per les històries mes fosques i extranyes que presenten no m'he acabat d'enganxar.



Els protagonistes de CSI Miami són el puto crack David Caruso (Lieutenant Horatio Caine), Emily Procter (Calleigh Duquesne), Adam Rodriguez (Eric Delko), Rory Cochrane (Tim Speedle), Khandi Alexander (Dr. Alexx Woods), Kim Delaney (Megan Donner), Sofia Milos (Det. Yelina Salas), Jonathan Togo (Ryan Wolfe) i Eva LaRue Callahan (Natalia Boa Vista).



Com a curiositat comentar que he trobat per casualitat una web anomenada MaximumEyewear que vénen les originals ulleres de Sol que utilitza David Caruso, a la serie Horatio:CSI Miami Horatio Sunglasses!

domingo, enero 22, 2006

I am addicted to AskMeNow

One of the downloaded applications to Blackberry handheld is called AskMeNow. When I did the first question to that service, I didn't know if AskMeNow could answer it. But after did a lot of questions I could tell you that is an incredible service, it works OK, and you could ASK any question and you recieve an answer asap, 2 or 5 minutes later.

Some time ago, I posted some information about that service include a question about the best and the worst airlines in the world.

During some days I was addicted to that service, totally addicted to Ask Me Now. I want to post some of the questions that I did and the AskMeNow.com answer:

Who killed John Fitzgerald Kennedy JFK ?
The assassination of John F. Kennedy, the thirty-fifth President of the United States, took place on Friday, November 22, 1963, in Dallas, Texas, USA at 12:30 PM Central Standard Time (18:30 UTC). Kennedy was fatally wounded by gunshots while riding in a presidential motorcade within Dealey Plaza. He was the fourth U.S. President to be assassinated, and the eighth to die while in office. An official investigation by the Warren Commission was conducted over a 10-month period and published its report in September 1964, concluding that the assassin was Lee Harvey Oswald, an employee of the Texas School Book Depository in Dealey Plaza. A later official investigation by the House Select Committee on Assassinations (HSCA) was conducted from 1976 to 1979, and concluded that Oswald probably acted with at least one other person. The assassination is still the subject of widespread speculation, and has spawned a number of Kennedy assassination theories.


Why is the sky blue?
There are many attributes that dictate why the sky is blue. This is mainly due to Rayleigh scattering. As light moves through the atmosphere, most of the longer wavelengths pass straight through. Little of the red, orange and yellow light is affected by the air. Red light has the longest wavelength. The wavelength of blue light is about half that of red light. This difference in wavelength causes blue light to be scattered nearly ten times more than red light. Lord Rayleigh studied this phenomenon in detail. It is caused the Tyndall effect or Rayleigh scattering. Lord Rayleigh also calculated that even without smoke and dust in the atmosphere, the oxygen and nitrogen molecules would still cause the sky to appear blue because of scattering. When blue light waves try to go straight through an oxygen and nitrogen molecules, its light is scattered in all directions because of this collision.

Which is the most watched episode of TV serial?
"Goodbye, Farewell, and Amen" was the final episode of M*A*S*H (Mobile Army Surgical Hospital). The episode aired on February 28, 1983 and was 2½ hours long. It was viewed by nearly 106 million Americans (77% of viewership that night) which established it as the most watched episode in USA's television history, a record which stands as of today.

Who is the most beautiful girl in the World?
Miss World 2005 is Unnur Birna Vilhjálmsdóttir from Iceland.

Where is the famous temple that appeared in the last Indiana Jones film where there are a 3 knights and miraculous water?
The temple right at the end of the movie exists, but not in Alexandretta. It is in Petra, in Jordan. However, there is no inside to it - the doorway that can be seen on screen is huge, eight or nine people shoulder to shoulder can easily walk thru it. It leads to a huge empty square room carved from the top down over two stories high. Similarly, they would be unable to get "lost" down the valley as the valley stretches for about a mile or so, and there is no other route but out.

sábado, enero 21, 2006

Gmail Mobile

Un amic meu em va passar el link del nou servei de Gmail anomenat Gmail Mobile. El servei està anunciat la pàgina de What's new on Gmail?, juntament amb una de les característiques que han incorporat al Gmail convencional i vec no només jo vaig reclamar:

"Contact groups
One of our most-requested features is finally here! Now you can send messages to a group instead of having to pick out the individual addresses every time
How do I create a Contact Group?"

Bé doncs el servei de Gmail Mobile consisteix amb la possibilitat d'accedir al correu de Gmail mitjançant un navegador dels dispositius mòbils tipus Blackberry, handheld, PDA o telèfon mòbil. D'aquesta manera el format de pantalla per visualitzar els correus de Gmail és més addient:



Tot i que ja rebo els correus de Gmail mitjançant la Blackberry i el servei de Blackberry Internet Service, aquesta modalitat d'accés em serveix per poder buscar
correus que tinc emmagatzemats entre els més de 2,5GB d'informació de la meva bústia. Això sí, per poder accedir al Gmail Mobile des del browser de la Blackberry vaig haver de modificar alguns paràmetres: Options - TLS - "Allow HTTPS Redirections" posar Yes, i afegir la URL de Gmail Mobile a "Trusted Hosts": http://m.gmail.com.

Així doncs aquesta versió mòbil del Gmail (Gmail Mobile) incorpora bàsicament tres característiques:
1.- Optimitza la interface per al dispositiu que estiguis utilitzant
2.- Obre els annexos que rebs en els missatges, incloent fotos, documents Microsoft Word i fitxers Adobe .pdf
3.- Pots contestar el correu mitjançant una trucada telefònica als teus contactes on tinguis el telèfon introduït.

viernes, enero 20, 2006

Perdidos en Manhattan

Fa unes setmanes vaig enganxar per casualitat una película de sobretaula anomenada Perdidos en Manhattan. El film estava protagonitzat per Steve Martin i per Goldie Hawk, i era una comèdia de despropòsits molt entretinguda i que tenia punts de molt de riure.



La película tracta dun home amb 50 anys que es despedit de la seva feina com a publicista. Ells es incapac de dirli res a la seva dona que l'han despedit, aixi que s'ho fa venir per dir que fara una entrevista per un lloc de responsabilitat en una important agencia publicitaria de New York.



Finalment la seva dona l'acompanya en el viatge a la ciutat dels gratacels per tal d'aconseguir la feina, pero el que no saben son les desventures que es veuran obligats a passar en el viatge.



Perdidos en Manhattan és la traducció de The Out of Towners, película del 1999 dirigida per Sam Weisman i escrita per Neil Simon i Marc Lawrence. Els protagonistes del film són Steve Martin en el paper de Henry Clark, Goldie Hawn en el paper de la seva dona Nancy Clark i l'actuació estelar de John Cleese dels Monty Python com a Mr. Mersault, que és el conserge de l'hotel.

jueves, enero 19, 2006

100.000 KM

Hoy he llegado con mi Ford Focus a los 100.000 kilómetros. Ha dado la casualidad de que cuando me he parado en una gasolinera para poner 95, el marcador del cuentakilómetros marcaba los 100000 km justos:



El tío de la gasolinera estaba flipando, pero no con mi coche, sino con el Porsche Boxster que estaba a mi lado poniendo gasolina. El tío me ha contado que desde que estaba en la gasolinera ha visto Cadillacs, limusinas, Bentleys, pero el que le ha alucinado más fue un Ferrari 360 Maranello que cubicaba 6500 cc y que tenía más de 500 caballos.

miércoles, enero 18, 2006

Angeles y Demonios

En el post d'avui vull parlar sobre el llibre que m'acabo de llegir: Angeles y Demonios. He trigat només 15 dies en llegir-me'l, per mi tot un record, i és que m'ha enganxat de debó, segurament perquè és molt bo. Me'l vaig començar en els últims dies de l'any 2005 i el vaig acabar diumenge.

Angeles y Demonios es una novela de Dan Brownn escrita abans que El Codi Da Vinci, la novela que ha catapultat a aquest escriptor a l'estrellat. El seu títol original és Angels & Demons i va ser escrita l'any 2000, tot i que no s'ha fet coneguda fins després de l'obra estrella de Dan Brown. I és que la traducció de la versió del llibre d'Umbriel que jo tinc està feta per Eduardo G. Murillo a l'any 2004.

La trama de la història és més o menys la següent (no llegir si no voleu saber de que va): es tracta d'un catedràtic nordamericà de la Universitatde Hardvard especialista en simbologia que reb l'encàrreg d'estudiar un misteriós assessinat produit al CERN suis d'un científic molt important. L'assassi ha deixat el el cos mort una marca molt curiosa que sembla venir del passat. El catedràtic i la fila del cientific aniran fins al Vatica ja que el mateix Papa ha estat també assessinat i tot sembla indicar que els Illuminati volen fer un cop increible per eliminar tot el moviment catòlic.



Aquest és el texte que apareix a la contraportada: "El arma más poderosa creada por el hombre, una organización secreta sedienta de venganza... y apenas unas horas para evitar el desastre. La eterna pugna entre ciencia y religión se ha convertido en una guerra muy real.
En un laboratorio de máxima seguridad, aparece asesinado un científico con un extraño símbolo grabado a fuego en su pecho. Para el profesor Robert Langdon no hay duda: los Illuminati, los hombres enfrentados a la Iglesia desde los tiempos de Galileo, han regresado. Y esta vez disponen de la más mortífera arma que ha creado la humanidad, un artefacto con el que pueden ganar la batalla final contra su eterno enemigo. Acompañado de una joven científica y un audaz capitán de la Guardia Suiza, Langdon comienza una carrera contra reloj, en una búsqueda desesperada por los rincones más secretos de El Vaticano. Necesitará todo su conocimiento para descifrar las claves ocultas que los Illuminati han dejado a través de los siglos en manuscritos y templos, y todo su coraje para vencer al despiadado asesino que siempre parece llevarle la delantera."

Ángeles y Demonios es una novela molt recomanable si t'agrada el misteri, i si et sents atrapat pels hams que Dan Brown acostuma a deixar les seves noveles per enganxar al lector al llibre.

Per finalitzar comentar que he trobat un joc que s'ha creat a Internet en motiu de la novela i que porta per nom el mateix títol: Angeles y Demonios.

Ara m'he començat a llegir el llibre de La Niebla y la Doncella de Lorenzo Silva que em van regalar aquest Nadal.

martes, enero 17, 2006

Manual del bon colpista

Reprodueixo íntegre un article d'opinió d'Iu Forn a l'Avui en el que criticava les paraules del General Mena amenaçant en fer ús de la força en cas que Catalunya se'n sortís amb l'Estatut:
"Passa-ho! - Manual del bon colpista

Patim una pandèmia de militars d'una molt alta graduació (possiblement absenta) als que no els agrada l'Estatut. O sigui que com que estan enfadadets es dediquen a amenaçar-nos de treure els tancs al carrer. Bé, doncs, o els treuen d'una vegada o callen (també d'una vegada). I si al final creuen que han de fer el que històricament han fet en aquests casos, permetin-me uns consells d'amic:

Si entren a BCN per la Diagonal, deixin els tancs i agafin el tramvia, que estem parlant d'una ciutat sostenible.

Un cop a la Diagonal veuran que a mà dreta hi ha la seu de La Caixa, ja saben, aquests de l'opa que vol matar de gana Ej-paña. És evident que mereix ser assaltada. Però molt de compte!!! Si en un despatx es troben una noia alta i rossa, deixin-la estar. Podria ser una filla del rei que treballa a l'empresa.

Si en ple saqueig de la ciutat decideixen tornar a endur-se papers, millor que esperin que retornin els que ara estan venint de Salamanca. Si se'ls emporten junts, aprofitaran el transport i estalviaran uns calerons, que sempre van bé.

Recordin que l'ordenança de civisme de BCN prohibeix la pràctica de la prostitució en segons quins supòsits. Per tant, millor que vinguin sense les seves mares.

Avís important: ¿saben el Financial Times, aquest diari que dimarts afirmava que l'article 8 de la Constitució té "imperfeccions", que demanar ser una nació és un anhel democràtic i que l'actitud del PP en el cas Mena "pot representar una amenaça més gran a la unitat d'Ej-paña que les ambicions autonomistes de Catalunya"? Doncs aquest diari no és català. Per bombardejar-lo haurien de trucar a informació de la Gran Bretanya i demanar-los l'adreça a ells.

Ah, i una cosa molt important que em deixava: sobretot facin cas del senyor Tribunal Suprem i només arribar apuntin-se a ballar sevillanes, no fos cas que acabessin aprenent català."

lunes, enero 16, 2006

Steve Jobs Keynote Evolution

From the last Steve Jobs' Keynote on Macworld Expo San Francisco 2006, I have think about the experience that he has after year by year demos and something like that. I think that Steve Jobs is one of the best doing this type of technical keynotes.

Then I have searched some videos to follow from his begin until now. First of all I want to add the following exceptional video of Steve Jobs introducing the Mac computer on 1984:


In the second video can you see a Steve Jobs' Keynote over iSight and iChat at Summer of 2005:


Then we can watch the evolution of Steve Jobs doing keynotes, and his improvements after 12 years.

domingo, enero 15, 2006

Crash

Este fin de semana he ido a ver Crash. La película es diferente a lo que estamos acostumbrados, y me gustó mucho: es muy recomendable!

Crash está ambientada en el mundo policial de la ciudad californiana de Los Angeles, donde la gente se mueve casi exclusivamente en coche y donde los asesinatos y los disparos son desgraciadamente demasiado comunes.



La historia de Crash no tiene nada que ver con la película del mismo nombre dirigida por David Cronenberg, bueno puede que el título esté tomado para denotar los accidentes que se producen durante ambos films.

Crash está escrita, dirigida y en parte producida por Paul Haggis. Paul Haggis es conocido por haber participado como productor y haber hecho el screenplay de Million Dollar Baby, aunque en ese caso la oscarizada película fue dirigida por Clint Eastwood.

El hilo argumental del film es distinto a los habituales, aunque si que es verdad que recuerda a "11:14 Destino Final", que he visto recientemente, pero consiguiendo traspasar los meros hechos a situaciones en que los personajes se plantean cuestiones de racismo, delincuencia y de pobreza. Estas situaciones son las que sirven a la historia para que el espectador también se cuestione que haría en cada una de las situaciones, muchas de las cuales al limite, en las que se encuentran los protagonistas del film.



Crash está protagonizada por Don Cheadle (Graham Waters), Matt Dillon (Jack Ryan), Jennifer Esposito (Ria ), Thandie Newton (Christine Thayer), Sandra Bullock (Jean Cabot), Brendan Fraser (Rick Cabot) y Michael Pena (Daniel).

sábado, enero 14, 2006

Kevin Smith sobre Superman

Aquest és un video on surt en Kevin Smith explicant el que va passar amb el seu esborrany de Superman. És impagable!!

L'he tret de la pàgina You Tube, que tenen una increïble servei on tothom pot penjar els seus videos i veure'ls des d'on vulguis.

Es necessita so per sentir l'original, però està subtitulat en castellà:



És una mica llarg, però és molt recomanable!!!

viernes, enero 13, 2006

Guess the Google

A friend of mine sent me an email about a new game that appears on Internet. The game is called "Guess the Google" and I recommend you to play with it.

The author of the game Guess-the-Google says: "After creating Montage-a-google, several people wrote to me suggesting I make a game based on the same technology. Montage-a-Google is a simple web app that uses Google's image search to generate a large gridded montage of images based on keywords (search terms) entered by the user. Guess-the-google reverses this process by picking the keywords for you, the player must then guess what keyword made up the image - it's surprisingly addictive."



"Guess the Google" is designed by a digital designer Grant Robinson, who has offered this game totally free located in his Grant.Robinson.Name web page. In this web page, Grant Robinson shows his Design Portfolio.

I have played 3 times with Guess-the-Google. My first score was too poor, I think 87 points, but my last one was better. My best score has been 204 points:


jueves, enero 12, 2006

Llamada de Jazztel

Hoy he recibido una llamada de un operador de Jazztel ofreciéndome unas buenas condiciones para cambiarme de operadora de telefonía y de ADSL. Normalmente acostumbro a cortar rápidamente y decir que estoy ocupado, pero hoy me ha dado por escuchar lo que me ofrecían.

Resulta que Jazztel ha sacado una Megaoferta de Jazztel por la que ofrecen hasta 20 Megas + llamadas locales y nacionales gratis por 29,95 €/mes, y en letra pequeña añaden que la cuota de la línea al mes y el 16% de IVA no está incluido. Así pues el cambio de operadora de ADSL en este caso comporta el cambio de operadora de telefonía a Jazztel, con lo que debe sumarse 12,95€/mes a los 29,95 €/mes. De esta forma quedan 42,9 €/mes + IVA que vienen a ser 49,6 €/mes. Pero a esto hay que sumarle los gastos de envío del router que són de 13,52 € y además el precio del router wifi que es de 35€. Total, que el primer mes pagas 49,6 + 15,7 + 40,6 = 105,9 €.

Además ha que tener en cuenta que, el anzuelo de 20Mb de línea no te lo aseguran, ya que dicen que depende de muchos factores: "La velocidad del ADSL contratado depende finalmente de multitud de factores, como por ejemplo, la distancia a la central, la calidad de la líneay las posibles interferencias que puedan producirse. Adicionalmente, la velocidad va a depender del dimensionamiento del servidor de destino al cual se esté accediendo. Jazztel no puede garantizar la velocidad contratada en todos los casos. Jazztel realizará sus mejores esfuerzos para que usted disponga de la máxima velocidad técnicamente posible con su ADSL".

Según me han comentado, a la práctica estos 20 Megas se convierten en 7 Megas, aunque el operador me ha dicho que serían unos 16.

Finalmente he decidido que por el momento nada de cambios, pero no descarto hacer una migración a otra operadora de ADSL, no necesariamente Jazztel, pues tampoco es que esté muy contento con el servicio ofrecido por Terra.

miércoles, enero 11, 2006

Jarhead

Este fin de semana fui a ver Jarhead, la última película del director Sam Mendes. La verdad es que Jarhead me gustó bastante, y me dejó un buen sabor de boca. Se trata de una visión crítica ante la guerra, desde el punto de vista de un marine de los Estados Unidos que va a la guerra del Golfo.



Como he comentado Jarhead está dirigida por Sam Mendes, director de American Beauty y Camino a la Perdición. La película está basada en el libro "Jarhead : A Marine's Chronicle of the Gulf War and Other Battles" del escritor Anthony Swofford. El screenplay va a cargo de William Broyles Jr.



Los protagonistas de Jarhead son Jake Gyllenhaal (Swoff), Scott MacDonald (D.I.Fitch), Lo Ming (Bored Gunny (Ming Lo), Peter Sarsgaard (Troy), Brianne Davis (Kristina), Jamie Foxx (Staff Sgt.Sykes), Jacob Vargas (Cortez), Laz Alonso (Escobar), Lucas Black (Kruger), Kristin Richardson (Stewardess), Iván Fenyö (Pinko), Brian Geraghty (Fergus), Peter Gail (Doc John), Jamie Martz (Foster), Evan Jones (Fowler) y Chris Cooper (Lt.Col.Kazinski).



En definitiva la película me ha gustado, por un lado por el clima que se crea y por otro porque Sam Mendes consigue que el espectador se ponga y viva las experiencias del protagonista interpretado por Jake Gyllenhaal. Creo que es de aquellas películas que es recomendable, y en la que me quedo con las ganas de leer el libro en el que está basada.



A modo de anécdota comentar que, buscando informació para la crónica de esta película, he dado con una página de juegos llamada Jarhead Games en la que desde el año 2001 hasta el 2004 hubo bastante actividad relacionada con algunos juegos de guerra. Los creadores de esta web avisan a los lectores de que están muy atareados, y recomiendan apuntarse a los juegos: Marine Sharpshooter II: Jungle Warfare y World War II Sniper: Call to Victory.

martes, enero 10, 2006

Keynote de Steve Jobs

Com ja va sent habitual les Keynotes de Steve Jobs són tot un aconteixement. Aquesta vegada el CEO d'Apple feia la Keynote en el marc de la Macworld Expo San Francisco 2006. A la Keynote celebrada avui 10 de Gener a les 9h del matí hora de California, és a dir a les 18h del tarda hora de Barcelona, Steve Jobs ha presentat les següents notícies i novetats del món Apple:

- Les 135 tendes Apple d'arreu del món han tingut 25 milions de visitants durant el Nadal amb una facturació de més de 1000 milions en l'últim trimestre de l'any.

- La iPod segueix augmentant vendes amb 4,5 milions d'unitats venudes durant els Nadals, i 32 milions durant l'any 2005. Així doncs Apple ja ha venut més de 42 milions d'iPod, que segons paraules de Steve Jobs és el millor reproductor del món.

- La única novetat en el iPod és que apareix un nou accessori anomenat Radio Remote que bàsicament són uns cascos amb el receptor de ràdio, i permet escoltar la ràdio veient quina emisora per la pantalla de la iPod.



- La iTunes Music Store ja ha venut més de 850 milions de cançons, acaparant el 83% de quota de mercat. I ha venut des de la seva aparició 8 milions de TV shows.

- També es presentaven una sèrie de cotxes amb el distintiu "Made for iPod" com es pot veure en el video de News.com anomenat "Macworld 2006: iPod on wheels".



- Steve Jobs ha parlat sobre la incorporació del xip Intel Core Duo a tots els Macs tal i com es pot veure en el video de News.com "Steve Jobs unveils first Intel-based Mac", en el que ve a dir que el nou iMac suporta nativament totes les aplicacions millorant entre 2 i 3 vegades la velocitat del G5. Ja estàn disponibles els nous models de Mac amb xip Intel a l'Apple Store:



- Però el moment més esperat ha estat quan Steve Jobs ha presentat el nou MacBook Pro que incorporant el nou Intel Core Duo és entre 4 i 5 vegades més ràpid que el Powerbook G4, i incorpora la càmera iSight per videoconferència, un nou adaptador de corrent més resistent i és més prim que els seu predecessor. Aquest moment es pot viure veient el video del news.com "Jobs shows off the MacBook Pro". No us el perdeu!!!


lunes, enero 09, 2006

Guiris al metro

L'altre dia vaig anar amb metro al centre de Barcelona. Si no recordo malament havia quedat per anar a sopar amb uns amics. Anava bé de temps, però tot i així mai se sap quan vas amb transport públic, tot i que jo calculo uns 2 minuts per parada. Bé vaig al gra que estic fugint d'estudi:

Entro en el vagó del metro i em trobo a diferents persones assegudes que sembla que tinguin una conversa mig en italià mig en anglès. Hi ha una parella en una punta del vagó que està grabant amb vídeo i fent conya amb una parella a meitat de vagó. Són italians i de la conya total. Per una altra banda hi ha 3 parelles crec que nordamericanes molt ben maquejades, que suposo van a donar un volt pel centre de Barcelona. Sembla que entre ells es coneixen ja que fan conya junts i riuen plegats.

A l'arribar a la següent estació, entren dos tipus d'aquells que porten l'acordió. Tots els guiris fan les típiques expressions i cares de "oh no!", però en canvi saluden als tius quan entren. Els de l'acordió connecten l'amplificador i els altaveus i es posen a tocar. Els italians molt de la conya els filmen i riuen amb ells. Però el més bo és quan un dels americans demana per ballar a una dona, que no és la seva parella, i després un italià una altra dona, i es posen a ballar agafats al mig del vagó.

Jo em partia la caixa, els italians seguien fent conya i grabaven, els americans rient i ballant... espectacular final de festa en el vagó, tot i ser les 21h de la nit, i és que els guiris havien de baixar a la Barceloneta.

domingo, enero 08, 2006

11:14 Destino Final

El otro día vi en DVD 11:14 Destino Final. Me pareció un film bueno, bien pensado aunque un poco surrealista. Y es que la película trata de una serie de acontecimientos, atropellos, disparos y asesinatos, que discurren en la misma hora y en el mismo minuto en un pueblo nortemaricao. Exactmante a las 11horas 14minutos de la noche.

La película 11:14 Destino Final es el segundo trabajo del director y escrito Greg Marcks.



11:14 Destino Final está protagonizada por Rachel Leigh Cook (Cheri), Patrick Swayze (Frank), Henry Thomas (Jack), Blake Heron (Aaron), Barbara Hershey (Norma), Clark Gregg (Office Hannagan), Hilary Swank (Buzzy), Shawn Hatosy (Duffy), Stark Sands (Tim), Colin Hanks (Mark) y Ben Foster (Eddie).

sábado, enero 07, 2006

Buro Vormkrijgers

L'altre dia, llegint el suplement Vinttrenta de l'Avui, vaig descobrir una casa de mobles i accessoris per la llar molt recomanable. L'accessori del que parlaven era un simple rellotge que mentre dóna les hores fa una partida del popular joc ping-pong que va inaugurar el món de les video-consoles:



Els dissenyadors d'aquest rellotge tant original són Buro Vormkrijgers, i a la seva web posen "home of th Pong Clock!". Concretament Buro Vormkrijgers és un estudi de disseny que està especialitzat en el camp de mobiliari professional, enllumenat i d'un complet disseny d'interiors, tant per als clients privats com per a les empreses.



Aquest grup holandès també té una altra marca anomenada Cultivate, que ells descriuen com lna marca de disseny on pots comprar dissenys de Buro Vormkrijgers de forma on-line, o trobar el lloc de venda de dissenys com la llum "Therese" o la cadira "Stealth":


viernes, enero 06, 2006

Las Crónicas de Narnia

Durante estas fiestas, aunque no he hecho vacaciones, vi Las Crónicas de Narnia. La verdad es que no iba a verla, pero un amigo al cojer entradas para la película del Jean Reno se equivocó de entradas y me resigné a verla.



Pues la verdad es que Las Crónicas de Narnia: El León, La Bruja y El Armario me sorprendió gratamente, y me recordó en ocasiones a El Señor de los Anillos. Me pareció una buena película, y con aquellos elementos que hacen que sea entretenida.



El film, que en inglés es The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe, está dirigido por Andrew Adamson, conocido por su dirección en las películas de Shrek. La película está basada en los libros de C.S. Lewis, escritora irlandesa nacida en Belfast en 1898 y que murió en Oxford en 1963.

La película está protagonizada por Georgie Henley en el papel de la pequeña Lucy Pevensie, Skandar Keynes como Edmund Pevensie, William Moseley como Peter Pevensie y Anna Popplewell en el papel de Susan Pevensie. Además Tilda Swinton hace de Bruja Blanca, James McAvoy de Mr. Tumnus y Jim Broadbent de Profesor Kirke.



Las Crónicas de Narnia trata de 4 hermanos que deben huir de Londres a cause de los bombardeos nazis durante la Segunda Guerra Mundial. Son trasladados en tren hasta una casa enorme en la que una mujer con malas pulgas y un profesor misterioso son sus únicos huéspedes. Un día jugando al escondite, la hermana pequeña entra accidentalmente en Narnia y a partir de entonces empieza una historia fantástica en la que los 4 hermanos serán los verdaderos héroes.

jueves, enero 05, 2006

Votaciones NBA y UEFA

Como cada año, la NBA permite a sus aficionados elegir qué jugadores disputarán el próximo All Star Game. A ver si conseguimos que este año, que los Memphis Grizzlies están que se salen, debute Pau Gasol. Las votaciones para el All Star Game del 2006 se pueden realizar en catalán y en castellano.Mi votación ha sido la siguiente:



Por otro lado, la UEFA ha puesto en su web una sección denominada Team of the Year 2005 - You decide - Vote now, ubicada en la parte superior izquierda de la home page, en la que pide nuestros votos para decidir el equipo ideal del 2005 escogiendo los jugadores por posición. Esta ha sido mi votación:

Dida (A.C.Milan)
Del Horno (Chelsea)
Puyol (F.C.Barcelona)
Terry (Chelsea)
Cafu (A.C.Milan)
Lampard (Chelsea)
Luis Garcia (Liverpool)
Deco (F.C.Barcelona)
Robben (Chelsea)
Schevchenko (A.C.Milan)
Eto'o (F.C.Barcelona)

Sólo he tenido mis dudas en el lateral dónde he puesto a Del Horno en lugar de Belletti, y en la elección de Deco ya que tenía que escoger entre grandísimos jugadores:


miércoles, enero 04, 2006

Que em depara el 2006?

Per aquest 2006 espero millorar el 2005, frase típica però lògica. I és que sempre dessitjem el millor, tot i que no sempre sigui possible assolir-ho.

El que és segur és que en aquest 2006 se'm casen 2 amics amb les seves respectives noies, així que tinc dos despedides de solter i dos bodes a celebrar. També és segur que passaré dels 100.000 kilómetres, ja que el meu cotxe té ara 99.000 i escaitx.

En el capítol de dessitjos, espero trobar un pis, i poder recòrrer món. Possibles destins: New York, Viena, Brasil, Formentera, Berlin, París, Milà i Florència. Ja sé que són molts, però em donaria per satisfet podent visitar 4 d'aquests llocs durant el 2006.

A nivell d'events tenim el clàssic All Star Game de l'NBA, que aquest any no podré seguir ja que no tinc Canal Satèlit, així que hauré de buscar-me la vida. Un altre event interassantíssim en el món del bàsquet és la Copa del Rei que es disputarà aquest any a Madrid, tot i que cap dels 3 equips madrilenys estan actualment entre els 8. Però el que marcarà l'any serà el FIBA World Championship 2006 que es celebrarà a Japan entre finals d'Agost i principis de Setembre.

A nivell futbolístic tinc l'esperança de que el Barça arribi lluny en la Champions, el que significaria anar a París el 17 de Maig a veure la final en viu i en directe. Durant el mes de Juny es celebrarà a Alemanya el FIFA World Cup Germany 2006, i a Berlin es disputarà la gran final el dia 9 de Juliol.

Durant l'any 2006 intentaré llegir-me els següents llibres que tinc en cua:
· Ángeles y Demonios - Dan Brown (in process)
· El Héroe de las Mil Caras - Joseph Campbell (standby)
· La Niebla y La Doncella - Lorenzo Silva
· Blade Runner - Philip K. Dick
· La Fiesta del Chivo - Mario Vargas Llosa
· Iacobus - Matilde Asensi
· La Hermandad de la Sábana Santa - Julia Navarro
· Club Bilderberg - Daniel Estulin
· En la Boca del Dragón - Ken Follet
· Pulp - Charles Bukowski
· E=mc2 - David Bodanis
· Desayuno en Tiffany's - Truman Capote
· Triple - Ken Follet
· Muerte en Hamburgo - Craig Russell

El que no sabem són quins CDs, llibres, pel·lícules o notícies apareixeran, però ja ho aniré explicant des del meu punt de vista en el Emeshing Blog

martes, enero 03, 2006

Llibres regals de Nadal

Per Nadal també han caigut alguns llibres. La Niebla y la Doncella me l'ha regalat un amic per Nadal. Els altres tres me'ls he autoregalat per les festes. El problema és que no sé quan me'ls llegiré, cada cop se'm redueix al temps a la mínima expressió...


lunes, enero 02, 2006

El millor del 2005

Aquest 2005 ens ha portat coses bones en aspectes com...

A nivell musical destaco els concerts als que vaig asistir d'U2 al Camp Nou, el d'Oasis al Pavelló Olímpic de la Vall d'Hebron i el de Destiny's Child al Palau Sant Jordi. A més els CDs que s'han editat aquest any com Franz Ferdinand amb el seu You Could Have it so Much, Depeche Mode amb Playing the Angel, Oasis amb Don't Believe The Truth i el single Hang Up de Madonna amb el jingle d'Abba molt ben aprofitat.

Del que he vist a nivell cinematogràfic, cal destacar les pel·lícules Million Dollar Baby de director Clint Eastwood que es va emportar alguns Oscars, Sideways traduïda com Entre Copas, la tercera i darrera entrega de la saga Star Wars III, l'europea La Memoria del Asesino, La Isla amb Ewan Mcgregor i Scarlett Johansson, Cuatro Hermanos, la peli que ha fet aquest any Woody Allen titulada Match Point, o la nova versió de King Kong.

La televisió aquest any ens ha ofert una extraordinària série anomenada Nip/Tuck, a més de CSI:Miami amb el crack Horatio, el retorn d'Andreu Buenafuente en un late night aquest cop a nivell estatal, i alguns punts d'humor d'Homo Zapping o Mire Usted.

Respecte als llibres més interessants que m'he llegit aquest any destacaria a El Intermediario de John Grisham, Indicio de Culpa de Jody Compton, La Justicia de Selb de Bernhard Schlink i Walter Popp, i El Último Catón de Matilde Asensi.

A nivell de conèixer món, vull destacar els viatges que he fet durant el 2005 a Lübeck/Hamburg, el de vacances d'estiu a la preciosa illa de Menorca, el d'Stockholm, la visita a la ciutat danesa de Copenhagen i l'interessantíssim viatge a Berlin que han estat excel·lents!

domingo, enero 01, 2006

The 50 Gadgets of past 50 years

If on February of 2004 I posted about The Top 100 Gadgets of All Time by Mobile PC Magazine, now I want to talk about The 50 Greatest Gadgets of the Past 50 Years by PC World:

1. Sony Walkman TPS-L2 (1979)

2. Apple iPod (2001)

3. (Tie) ReplayTV RTV2001 and TiVo HDR110 (1999)
4. PalmPilot 1000 (1996)

5. Sony CDP-101 (1982)
6. Motorola StarTAC (1996)

7. Atari Video Computer System (1977)

8. Polaroid SX-70 Land Camera (1972)

9. M-Systems DiskOnKey (2000)
10. Regency TR-1 (1954)
11. Sony PlayStation 2 (2000)

12. Motorola Razr V3 (2004)

13. Motorola PageWriter (1996)
14. BlackBerry 850 Wireless Handheld (1998)
15. Phonemate Model 400 (1971)
16. Texas Instruments Speak & Spell (1978)
17. Texas Instruments SR-10 (1973)
18. Diamond Multimedia Rio PMP300 (1998)
19. Sony Handycam DCR-VX1000 (1995)

20. Handspring Treo 600 (2003)
21. Zenith Space Command (1956)
22. Hamilton Pulsar (1972)
23. Kodak Instamatic 100 (1963)

24. MITS Altair 8800 (1975)
25. Radio Shack TRS-80 Model 100 (1983)
26. Nintendo Game Boy (1989)

27. Commodore 64 (1982)

28. Apple Newton MessagePad (1994)
29. Sony Betamax (1975)

30. Sanyo SCP-5300 (2002)
31. iRobot Roomba Intelligent Floorvac (2002)
32. Microsoft Intellimouse Explorer (1999)
33. Franklin Rolodex Electronics REX PC Companion (1997)
34. Lego Mindstorms Robotics Invention System 10 (1998)
35. Motorola DynaTAC 8000X (1983)
36. Iomega Zip Drive (1995)

37. Magnavox Magnavision Model 8000 DiscoVision Videodisc Player (1978)
38. Milton Bradley Simon (1978)
39. Play, Inc Snappy Video Snapshot (1996)
40. Connectix QuickCam (1994)
41. BellSouth/IBM Simon Personal Communicator (1993)
42. Motorola Handie Talkie HT-220 Slimline (1969)
43. Polaroid Swinger (1965)
44. Sony Aibo ERS-110 (1999)

45. Sony Mavica MVC-FD5 (1997)
46. Learjet Stereo-8 (1965)
47. Timex/Sinclair 1000 (1982)
48. Sharp Wizard OZ-7000 (1989)
49. Jakks Pacific TV Games (2002)
50. Poqet PC Model PQ-0164 (1990)