miércoles, diciembre 06, 2006

Barcelona a vuitens Champions

Avui m'he anat d'hora cap al Camp Nou. Ho he preferit ja que es preveia molta gent, molts guiris i moltes aglomeracions. He agafat el metro a 3/4 de 7 de la tarda, i m'he trobat a una amiga que feia temps que no veia. Després de fer els transbordos pertinents, i la patejada de rigor m'he plantat a l'estadi del Barça a les 19:45h.

Els voltants del Camp Nou eren un festival, amb molta gent d'aquí cap allà, amb un bon grapat d'alemanys del Werder Bremen, però sobretot catalans que volíem que el Futbol Club Barcelona seguís en vida a la competició europea.

A 2/4 de nou l'himne del Barça precedia l'entrada dels jugadors al terreny de joc, i minuts després l'himne de la Champions League feia escalfar motors i emocions als espectador que omplíem de bat a bat el Camp Nou.

El partit Barça - Werder Bremen corresponent al darrer partit de Lliga de Champions del grup A es presentava amb les següents alineacions:

F.C.BARCELONA
Valdés, Zambrotta, Puyol, Márquez, Giovanni van Bronckhorst, Motta (Thuram, m.62), Iniesta (Xavi, m.73), Deco, Giuly (Ezquerro, m.85), Ronaldinho i Gudjohnsen.
WERDER BREMEN
Wiese, Fritz, Mertesacker, Naldo, Wome (Hunt, m.80), Frings, Jensen, Diego, Borowski, Klose i Almeida (Klasnic, m.71).

El Barça ràpidament s'ha posat les piles per tractar d'obrir el marcador, ja que necessitava de la victòria en el partit per poder classificar-se per a vuitens, mentre que a l'equip alemany li valia l'empat per poder continuar a la Champions.

Aquestes ganes i aquesta sortida en trompa de l'equip blaugrana ha fructificat ben d'hora, ja que en el minut 13 una falta provocada per Ronaldinho a la frontal de l'àrea ha estat picada per ell mateix batent per sota la barrera i al porter alemany Wiese.

El 2-0 no s'ha fet esperar, ja que en el minut 18 una jugada molt ben trenada de banda a banda entre Ronaldinho i Giuly, ha acabat amb un passe de la mort del francés perquè rematés a plaer un entonat Gudjohnsen.

Minuts després, i aprofinant que el Barça estava en ratxa, hi ha hagut un excel·lent contraatac conduït de camp a camp per Deco que ha cedit a Gudjohnsen, l'islandés ha regatejat a tres i ha xutat al pal quan tothom ja cantava el gol, i el rebuig l'ha caçat Giuly que ha rematat fora incomprensiblement. Aquests han estat els millors moments del Barça en el partit, fotent-li un bany en tota regla al Werder Bremen.

No ha estat fins la segona part que el Werder Bremen ha reaccionat amb bones jugades entre Diego, Klose i algunes ajudes dels laterals però que en cap moment han donat fruits. Puyol i Motta han estat amonestats per algunes entrades dues al mig del camp, i que han propiciat el canvi de Thuram per Motta. D'aquesta manera l'entrenador blaugrana Frank Rijkaard pretenia que el partit no se li escapés de les mans, posant al Kaiser de Michuacán Rafa Márquez com a 4, mentre que Thuram i Puyol quedaven com a centrals.

Però a les acaballes del partit el Werder Bremen ha gaudit d'algunes bones ocasions que ha pogut parar un segur Víctor Valdés, de manera que el marcador del Futbol Club Barcelona s'ha quedat a zero. Així doncs el Barça ha fet una molt bona primera part, però a la segona s'ha diluit, no se sap si perquè s'han confiat o bé a causa del desgast, i en canvi el Werder Bremen a la 1a part no ha tingut res a dir, mentre a la 2a part ha pogut entrar en el partit.

Feia temps que en el Camp Nou no es respirava un ambient tant especial. Més de 95.000 espectadors ens vem donar cita per recolzar l'equip a superar un tràngol que el podia deixar fora de la Champions. És la millor entrada del que portem de temporada 2006-2007. Només és comparable a la tornada de l'emparallement de Champions Barça-Chelsea de la temporada passada.

Amb aquest 2-0, l'actual campió d'Europa queda com a segon del grup A amb 11 punts i amb aquests resultats:
FC Barcelona - Levski Sophia: 5-0
Werder Bremen - FC Barcelona: 1-1
Chelsea - FC Barcelona: 1-0
Chelsea - Barcelona: 2-2
Levski Sophia - FC Barcelona: 0-2
FC Barcelona - Werder Bremen: 2-0

De moment els possibles rivals del F.C.Barcelona a vuitens de la Champions League són l'Olympique de Lyon, el Bayern de Munich, el Liverpool, el Manchester United ó Celtic Glasgow, l'Arsenal ó Oporto i el Milan.