domingo, octubre 29, 2006

Marconato al Camp Nou

Ahir vaig quedar amb uns amics per anar plegats cap al Camp Nou per veure el partit de Lliga Futbol Club Barcelona - Recreativo de Huelva. Mentre anàvem amb cotxe cap a Can Barça, a un dels meus amics se li ocurreig preguntar-me si duc el carnet del Barça. De cop i volta se'm van encendre tots els leds d'alarma, ja que me n'havia oblidat completament.

Doncs no el duia, justament el carnet de soci i l'abonament de temporada me'ls vaig deixar a l'escriptori per emportar-me'ls... Vem fer algunes trucades i per sort a un amic li sobrava un carnet, així doncs no vem haver de fer mitja volta per anar-lo a recollir.

Es veien bastants aficionats del Recreativo de Huelva, però em pensava que no hi hauria tanta gent com la que hi havia en el Camp Nou. I és que el partit era a les 20h de la tarda contra un rival no gaire atractiu, tenint en compte que dimarts hi ha Champions League davant del Chelsea. Finalment érem uns 76.000 espectadors, comptant els cada cop més freqüents guiris que van a veure un partit com si es tractés d'una atracció o d'un museu.

Un cop iniciat el partit, calculo que era el minut 20 de la primera part, prop meu i en la mateixa fila on estava assegut va arribar el jugador del Barça de bàsquet Denis Marconato amb la seva entrada i buscant el seu seient. Un home es va haver de moure ja que seia en el seien que tenia comprat en Marconato. Amb una sola ma aguantava bocata i aigua, i quan es va seure els seus genolls estàven a l'alçada del cap del de davant, així que us podeu suposar l'alt que és.

Denis Marconato és un pivot italià nascut a Treviso que juga en el F.C. Barcelona de bàsquet. De jove va guanyar la lliga aleví, cadet i junior amb la Benetton. Va ser segon en l'europeu sub22 a Istambul. Cedit al Pàdova va explotar com a jugador amb un 72% de llançaments i segon en rebots i bloquejos. A la temporada 96/97 torna a Treviso on Marc D'Antoni el posa a les rotacions, i és decisiu per guanyar la seva primera Lliga. Juga als campionats europeus del 97, però una lesió al genoll l'aparta un temps de la pista. Amb la Benetton d'Obradovic arriba a la final de la Lliga i l'Eurolliga al 99. Al 2000 guanya l'MVP de la Copa Italiana, 2 Lligues i 2 Eurolligues, 1 bronze a l'europeu de Suècia i plata a les Olimpiades d'Atenes 2004. Al 2005 fitxa pel Barça per 3 anys.

Com a fets curiosos de Denis Marconato destacar que el seu jugador favorit de bàsquet és Hakeem Olajuwon, i de futbol Zinedine Zidane, és seguidor de la Juventus de Turín i també li agraden altres esports com el voleibol, el tennis o el futbol americà. Li agrada Treviso, Paris, la pasta per menjar, l'actor Robert de Niro, i la seva pel·lícula preferida és Gladiator (d'aquí el seu sobrenom). Els seus hobbies són la fotografia, els videojocs i Internet, on precisament té la seva Official Site des dels Jocs Olímpics del 2004: www.denismarconato.it.

L'anècdota del dia és que em vaig trobar amb el Marconato. No acustumo a postejar tots els famosos que em trobo per Barcelona. Tot i que no són gaires, deu ni do els que he vist darrerament: Fernando Swartz, Arancha Sánchez Vicario i l'Antoni Bassas.

Respecte el partit el Barça va guanyar còmodament per 3 a 0. El primer gol va ser de Ronaldinho de penalty, després de Gudjhonsen el provoqués. El segon també va ser del brasiler de cap, després d'un magnífic centre de Silvinho des de l'esquerre, i finalment Xavi també de cap va aconseguir el tercer després de rematar un bon centre de Belletti.

Amb aquest 3 a 0 el Barça es coloca líder en solitari de la Lliga espanyola, després de que el Racing de Santander guanyés al València per 1-0.

No hay comentarios: