miércoles, septiembre 13, 2006

Debut Barcelona a la Champions

Ahir dimarts, sota una immensa tempesta, el Futbol Club Barcelona va fer el seu debut a la Champions League 2006-2007. El campió de la passada Champions feia el debut guanyant davant de l'equip búlgar del PCF Levski Sofia per 5 a 0.

Era el meu tercer partit que anava a veure al Camp Nou en aquesta nova temporada després del 4-0 davant de l'Espanyol de Barcelona a la Supercopa d'Espanya, i del 3-0 davant de l'Osasuna en la segona jornada de Lliga disputada aquesta darrer cap de setmana.

El Barça sortia amb una alineació amb rotacions, al meu entendre de bon criteri. Si en el darrer partit de Lliga, Rijkaard havia reservat Puyol i Belletti, aquest cop no convocava ni al "Kaiser de Michuacán" Rafa Marquez (també anomenat Conde de Barcelona), ni tampoc a l'argentí Leo Messi.


F.C. BARCELONA - 5
Valdés, Belletti, Puyol, Thuram (Oleguer, m.79), Van Bronckhorst; Motta, Iniesta (Xavi, m.71), Deco; Giuly (Gudjohnsen, m.63), Ronaldinho y Eto'o.
PCF Levski Sofia - 0
Petkov, Milanov, Topuzakov, Tomasic, S. Angelov; Borimirov (Minev, m.62), Eromoigbe, Bardon, Telkiyski, Yovov (M.Ivanov, m.69) y E. Angelov (G.Ivanov, m.46)


El Barça va fer una sortida en trompa (com l'aigua que queia) i aviat ha marcat l'1-0 (min.6) després d'una jugada de Ronaldinho, centre a Eto'o que toca lo just perquè Iniesta marqui ras a l'esquerre del porter búlgar. El segon gol (min.39) ha arribat després d'una altra assitència d'Eto'o, aquest cop en profunditat, que Giuly ha aprofitat per finalitzar excel·lentment la jugada batent a Petkov.

Així s'ha arribat al descans del partit, i aquesta vegada no hem pogut anar a estirar les cames a les rampes de darrera del Camp Nou, ja que corríem el perill de quedar-nos sense lloc. I és que molta gent amb seients descoberts han retrassat la seva posició per aixoplugar-se de la pluja que queia amb unes increïbles cortines d'aigua.

La segona part ha començat amb una falta que ha picat per baix Ronaldinho, el porter del Levski l'ha parat just a la línia, i el refús l'ha aprofitat un oportú Carles Puyol per fer el 3-0 (min.48). En el minut 56, una jugada personal d'Eto'o envoltat de defenses búlgars ha acabat amb un xut ras, fluix però colocat, que ha significat el 4-0. I quan semblava tot decidit i ja s'havien produit els canvis de rigor, una jugada molt bonica de Ronaldinho per l'esquerre ha suposat el definitiu 5-0 (min.92) amb un bonic xut que ha entrat per l'escaire dret.

Ha destacar del partit d'avui:
1.-La lluita i la importància d'Eto'o: avui 1 gol i 2 assitències, dissabte 2 gols i 1 assitència.
2.-La defensa Thuram i Puyol, tot i que avui no han tingut massa feina. Thuram és de llarg el millor central que té actualment el Barça a la plantilla, mentre Rijkaard va alternant els laterals.
3.-Deco és l'únic fixe en el mig del camp, i avui Iniesta ha estat molt bé, mentre Motta ha estat desencertat en els passes a la primera meitat.
4.-Giuly ha aportat molt perill, mentre Ronaldinho ha entrat en el joc a ratxes.
5.-Rijkaard està fent rotacions de la plantilla amb seny, ja que queden molts partits i hi ha recanvis en quasi totes les demarcacions.

No hay comentarios: