Wednesday, July 05, 2006

Adidas i Puma

Aquestes dues marques de calçat alemanyes són dos dels rivals que s'enfrenten en aquesta Copa del Món de Futbol d'Alemanya 2006, però que ja eren rivals des de 1970. Resulta que els fundadors d'Adidas i Puma eren dos germans que treballaven en el negoci familiar de calçat a Herzogenaurach fundat als anys 20. Poc després de la Segona Guerra Mundial, per desavinences entre amdós germans, Rudolf Dassler va fundar Puma a l'any 1947, mentre que Adi Dassler va fundar Adidas dos anys després.

Des de llavors que són rivals en tot el que fa referència a roba esportiva i sobretot a nivell de calçat esportiu, emportant-se Adidas un paper més destacat tot i que Puma li ha anat recuperant terreny en els darrers anys.

Mentre que la nordamericana Nike ocupa el primer lloc a nivell mundial, Adidas ocupa de molt a prop la segona plaça en el mercat després de l'adquisició de Reebok. En el tercer lloc es troba la també alemanya Puma amb uns nivells de creixement molt importants.

En el Mundial de Futbol Alemanya 2006, Adidas vesteix només a 6 seleccions, però a algunes de les més importants: Germany, France, Argentina, España, Japó:


Mentre Puma aporta 12 seleccions al Mundial, entre elles 6 africanes, República Txeca, Suïssa, Tunísia, Paraguay, i Itàlia com a selecció més important amb Puma.


Adidas té un paper molt destacat en aquest FIFA World Cup Germany 2006, ja que és una de les patrocinadores a més d'aportar la pilota del Mundial:


D'altra banda Puma s'ha destacat des de fa uns anys per aportar calçat esportiu per a vestir, donant gran importància al disseny juvenil:


Per un altre costat comentar que Nike aporta 8 seleccions amb la seva equipació: Australia, USA, Holanda, Brasil, Portugal, Corea, Croàcia i Mèxic.

No comments: